Süüdistusest pääsenud Martin Hallik on Tartu volikogus tagasi (2)

Tartu Postimees
Copy
Martin Hallik.
Martin Hallik. Foto: Tairo Lutter

1. jaanuarist on taas Tartu linnavolikogu liige Martin Hallik, kelle volitused olid peatatud alates 30. augustist 2018.

Ringkonnakohus tühistas septembris Tartu maakohtu 18. märtsi otsuse ning mõistis Tartu ülikooli raamatukogu endise direktori Martin Halliku talle esitatud süüdistuses õigeks. Hallik tunnistati kevadel maakohtus süüdi talle raamatukogus allunud naistöötaja suguühtesse sundimises ning määras talle karistuseks aasta ja kuus kuud vangistust.

Toonase otsuse kohaselt pidi vangistus jääma tingimisi kohaldamata, kui Hallik ei pane kaks aastat kestva katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Samuti mõisteti Hallikult mittevaralise kahju hüvitisena välja 5000 eurot kannatanu kasuks.

Märtsikuisele otsusele esitas apellatsiooni Halliku kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs, paludes ringkonnakohtul maakohtu otsus tühistada ja Hallik siiski õigeks mõista. Lisaks taotles ta kannatanu tsiviilhagi läbi vaatamata jätmist ning palus Hallikule hüvitada menetluskulud.

Samuti taastas oma volikogu liikme volitused Tanel Tein (valimisliit Tartu Eest), kes oli volikogust ära eelmise aasta 4. detsembrist. Volikogust lahkusid asendusliikmed Ants Johanson (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ja Vahur Kalmre (valimisliit Tartu Eest).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles