GALERII ⟩ Aastavahetusel koondus rahvast raeplatsile hoolimata linna palvest seda mitte teha (1)

Hans-Martin Tammesalu
Copy

Aastavahetuseks kogunesid paarsada inimest Tartu südalinna ilutulestikku vaatama, kuigi linnavalitsus otsustas tänavu ilutulestikku mitte korraldada ning politsei ja terviseamet kutsusid üles kesklinna mitte kogunema.

Juba pea pool tundi enne südaööd oli kesklinnas Pirogovi park seltskondi täis. Umbes poolsada inimest istusid pargi ülaosas ja keskel. Mõningad inimesed otsustasid ka enda ostetud ilutulestikku lasta.

Raeplatsil oli samal ajal sadakond inimest hajutatult, Rüütli tänav oli tühi. Oli näha ka turvamehi, keda oli linnavalitsus lubanud tänavu rohkem välja panna, et tagada aastavahetusel suurte seltskondade kogunemine ja segunemine.

Emajõe tühjadele kallastele hakkasid inimesed kogunema kümmekond minutit enne südaööd. Siis hakkas rahvamass liikuma raekoja juurest Emajõe poole.

Raeplatsil olid pigem noorte seltskonnad, aga oli ka näha neid, kes tulid 2 + 2 reeglit järgides kahekesi. Suuremad seltskonnad ei hoidnud omavahel ka vahemaad. Seltskondi, kus kanti maski, sai üles lugeda ühe käe sõrmedel.

Kui südaööni oli jäänud umbes viis minutit, oli raeplatsile ja Emajõe äärde kogunenud silma järgi umbes 300 inimest. Inimesed hakkasid ilutulestikku laskma juba enne uue aasta algust, seda tehti alguses Emajõe vasakult kaldalt vana Atlantise klubi kõrvalt, hiljem ka paremalt kaldalt. Ilutulestikku paistis ka Annelinna, Toomemäe ja Tartu ülikooli Delta õppehoone poolt.

Veerand tundi pärast südaööd hakkasid esimesed seltskonnad kesklinnast ära liikuma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles