Koroona-aasta ei suutnud Ropka hoovijalgpalli turniiri traditsiooni katkestada

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Sepa hoovijalgpalli turniiril osales kolm kolmeliikmelist võistkonda.
Sepa hoovijalgpalli turniiril osales kolm kolmeliikmelist võistkonda. Foto: Erakogu

Teine jõulupüha tõestas mingis mõttes taas, et jalgpall on suurem kui elu. Koroonaviiruse tõttu on riburada jäetud tänavu ära spordivõistlusi, ka olümpia pidi viirusele alla vanduma, kuid Tartu Ropka hoovijalgpalliturniir, teise nimega tuntud ka kui Merkuur Cup, toimus sel korral viirusest hoolimata juba 21. korda.

Merkuur Cupi ehk nüüdse nimega Ropka hoovijalgpalliturniiri on igal aastal Sepa jalgpalli staadionil korraldatud 2000. aastast saati. Turniiril mängivad miniväljakutel vastamisi kolmeliikmelised võistkonnad.

Turniiri ellukutsuja, Ropka linnajaost sirgunud, kuid praegu põhiliselt Viljandimaal toimetav Siim Avi on küll sündmuse peakorraldamisest loobunud, kuid on seni igal aastal endiselt hingega turniiri korraldamise juures. Ka täna sai Avi korra jala valgeks, kui mängis ühes võistkonnas varumängijana ühe poolaja. Enamiku ajast oli ta siiski kohtunikurollis.

Turniiril mängivad tavaliselt hobijalgpallurid, kuid osalejate seas on läbi aegade olnud ka neid, kes mängivad Eesti esi- ja meistriliiga võistkondades.

Tõsi, turniir korraldati täna koroonaviiruse leviku tõttu kehtestatud piiranguid silmas pidades.

«Järgisime valitsuse kehtestatud piirangute korraldust, mis sätestab, et õues on sportida lubatud kuni kümneliikmelises rühmas, kuhu võib lisanduda juhendaja või treener,» märkis Avi.

Võistlusel osales kolm võistkonda, neis kokku 11 mängijat. Kohtunik valiti sellest võistkonnast, kes parasjagu platsil ei mänginud.

Turniir peeti talvisel Sepa kunstmurustaadionil
Turniir peeti talvisel Sepa kunstmurustaadionil Foto: Erakogu

Avi meenutas, et säärasel vähendatud kujul, keset talve on eriline turniir toimunud varemgi. Kui tavaliselt peetakse turniiri suve lõpus, siis nagu sel aastal, peeti ka 2004. aasta turniir 31. detsembril. Siis oli samuti võistlustules vaid kolm võistkonda. «Seda ikka selleks, et traditsioon ei katkeks,» sõnas Avi.

Turniiri hiilgeaastaks võib pidada 2009. aastat ehk 10. Merkuur Cupi, kus osales üle kuuekümne mängija. Koos pealtvaatajtega oli toona Sepa staadionil üle saja inimese. Siis tuli turniir jaotada kahele päevale.

Sepa hoovijalgpalliturniir 2020

1. koht

Läbikukkunud Kloonid

Koosseis: Karl-Markus Peramets, Kristo Peramets, Gregor Kruusla

2. koht

FC Märg Peer

Koosseis: Peeter Põllupüü, Margus Põllupüü, Gerd Korde, Siim Avi (varumängija)

3. koht

Merkuur

Koosseis Mait Kotov, Raiko Peramets, Priit Uibopuu, Andre Holtsmann (varu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles