Galerii ⟩ Tiitlita jäänud Bigbank Tartu peatreener Alar Rikberg: karikavõitjad võtavad kõik, kaotajad midagi

Lenel Karu
, reporter
Copy

Täna õhtul mängiti Tartu ülikooli akadeemilises spordihoones Aadu Luukase karikavõistluste finaal, kus Bigbank Tartu kaotas Tallinna Selverile 1:3 ning mullu teenitud tiilit kaitsta ei õnnestunud. Kohtumine kulges tasavägiselt punkt-punktis ning meeskonnad võitlesid viimase minutini. Esmakordselt kuulutati karikavõitja välja tühjade tribüünide ees.

Avageimi alustas edukalt Bigbank Tartu, edasi kulges mäng tasavägiselt, kuni väljakule toodi Albert Hurt, kes viis Tartu meeskonna juhtima. Märt Tammearu ja Alex Saaremaa teenitud punktidega ning Tallinna Selveri poolel Kristo Kollo tehtud servivea tõttu lõppes esimene geim tartlaste kontrolli all 25:21. 

Teises geimis haaras Selver teises pooles edu ning teenis lõpuks võidu 25:20. Kolmas geim kulges eelmistega sarnaselt ja võitluslikult, kord juhtisid tartlased, siis aga näitas Selver kõrgetasemelist servi. Lihtsad vead ja ebatäpsus panid Tartu peatreeneri Alar Rikbergi kõvemat häält tegema ja kulmu kergitama. Lõpuks vormistas Selver geimivõidu 25:18.

Neljandas ja otsustavas geimis püsis pall mängus pikemalt, tartlased hoidsid Selveri ees vahepeal edumaad ühe punktiga, kuid viimastel minutitel algas põnevuslahing. Kui Mihkel Varblane viis Selveri juhtima 20:17, siis kohe järgnes Märt Tammearu poolt kaks punkti ning tabloo nätias 19:20. Otsustaval hetkel lõi Siim Põlluäär võrku ja kaotas tartlastele punkti, Albert Hurt tõi meeskonna järgi 20:21 ning Märt Tammearu viigistas seisu 21:21. Ka edasi kulges kõik punkt-punktis, kuni viimase palli lõi maha Andrus Raadik ning 25:23 võitis Tallinna Selver karikavõistluste tiitli. 

Tartu kapteni Kert Toobali sõnul mängiti alguses võrdne võrdsega, aga siis tekkis auk. «Selveri poolelt Orav ja Teppan tegid igas geimis mingi hea serviseeria ja edu tuli sisse. Ega polegi üht kindlat asja, mida teistmoodi teha, tuleb lihtsalt mängida rohkem meeskondlikult ja olla kannatlik,» selgitas Toobal. Ta lisas, et mängijad läksid rasketele sooritustele liiga kergelt, millest tekkisid vead.

«Kui vastasmeeskond lõi 13 ässa, siis meie kodusaalis võiks ikka asi vastupidi olla. Muidugi oli teada, kes selle töö neil ära teevad ja need mehed mängisid nii nagu kõik viimased kümme mängu on mänginud,» ütles Toobal.

Bigbank Tartu peatreeneri Alar Rikbergi sõnul toimus murrang teise geimi keskel, 17:17 viigiseisus. «Alustasime hästi, aga siis lasime Selveri mängu sisse. Kõik mehed täna ei õnnestunud, aga tähtis on alati see, et suurem osa meeskonnast oleks sõiduvees,» ütles Rikberg.

Tartlased andsid tema sõnul Selverile liigse enesekindluse, millega võit lõpuks vormistati. «Neljas geim oli loterii, Selveri poolel oli rohkem mehi, kes suutsid tipptasemel servi näidata,» kinnitas Rikberg.

Tema sõnul on karikafinaal selline, kus võitja võtab kõik ja kaotaja mitte midagi, kuid tartlased näitasid, et on suutelised Selveri vastu mängima. Nüüd tuleb ennast realiseerida paremini järgmistes mängudes ja pürgida teistele tiitlitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles