Tartu aasta kunstinäitus kannab pealkirja «Köielkõndija»

Tartu Postimees
Copy
Homsest on Tartu Kunstimajas avatud traditsiooniline Tartu kunsti aastanäitus, mis seekord kannab pealkirja «Köielkõndija» ja mille kujundajaks on Eveli Varik.
Homsest on Tartu Kunstimajas avatud traditsiooniline Tartu kunsti aastanäitus, mis seekord kannab pealkirja «Köielkõndija» ja mille kujundajaks on Eveli Varik. Foto: Tartu Kunstimaja

Homsest on Tartu kunstimajas avatud traditsiooniline Tartu kunsti aastanäitus, mis seekord kannab pealkirja «Köielkõndija» ja mille kujundaja on Eveli Varik.

Varik seletab pealkirja sümbolina tasakaalu otsingutele, pidevale eneseületamisele ja endale üha uute julgemate eesmärkide seadmisele. «See on värske pilguga enesevaatlus – kas suudan ületada takistused, kas jõuan sihtpunkti, kas suudan hoida end tasakaalus, liikudes üha uute eesmärkide poole? Köielkõndija on kindlasti ka alateadliku seisundi otsingutega seotud. Jäikadest arusaamadest lahti laskmine ja püsimine teekonnal ilma eriliselt mõtlemata, usaldades oma meeli ja instinkte, oma füüsilist ja vaimset tasakaalu. Teekond on alguse ja lõpuga – lühem, pikem või vältab see kogu elu. Selles on palju pinget, millele ei tohi mõelda, ja palju julgust, mida tuleks nautida. See sümbol võtab kokku ka kõikuva ühiskonna olukorra, milles oleme paratamatult 2020. aastal viibinud.»

Näitusele esitas 172 autorit 264 teost ning see jääb avatuks 17. jaanuarini 2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles