VIDEO ⟩ Tartu ühiselamus peeti koroonapandeemia ajal taas pidu (12)

Copy
Raatuse ühiselamu.
Raatuse ühiselamu. Foto: Sille Annuk

Olenemata maskikandmise kohustusest ja koroonapiirangutest on Tartu tudengid otsustanud ühiselamus järjekordse peo maha pidada – esialgse info järgi on taas tegemist juba esimese laine ajal tuntuks saanud Raatuse 22 ühiselamuga.

Postimehe poole pöördus lugeja, kes ei mõista, kuidas pandeemia ajal suur koosviibimine ühiselamus toimuda saab. 

Tartu üliõpilaskodu majutusjuht Liina Kuusik tõdes, et noorte istumisi tuleb aeg-ajalt ikka ette ning valvetöötaja on need laiali ajanud. «Administraator käib regulaarselt majas ringkäikudel. Kui ongi tõesti mingisugune kogunemine olnud, siis on ta neil palunud laiali minna. Tavaliselt on rahumeelselt laiali mindud,» selgitas ta. 

Kuusik nentis, et üks kuni kümneliikmeline kogunemine aeti paar päeva tagasi tõepoolest laiali. 

«Oleme ka kirja teel saatnud regulaarselt meeldetuletusi, et oht on tagasi ja soovitame rangelt mitte kogunemisi korraldada. Lisaks on alates 23-st öörahu,» nentis ta.

Raatuse ühika kuuenda korruse elanik Kert Kask ütles, et pole täna õhtul majas lärmi kuulnud ega peale kevadist koroonalainet suuremaid kogunemisi ühikas täheldanud.

«Maja uste peal on sildid, mis tuletavad meelde maskikandmise ja distantsi hoidmise kohustust, kuid eeldan, et kehtivad samad reeglid, mis kevadel ja pidu panna ei tohi,» rääkis Kask. 

Esimese viiruslaine ajal peeti ühiselamus samuti pidu, mille tagajärjel haigestus hulk tudengeid. Sellele järgnes ka toonase eriolukorra juhi Jüri Ratase eriteade, mille põhjal otsustati ühiselamu viiruse leviku piiramiseks sulgeda.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles