Selgusid Tartu ülikooli tänavused õppekvaliteedi auhinnasaajad

Tartu Postimees
Copy
Dotsent Olvi Uibo
Dotsent Olvi Uibo Foto: Andres Tennus / Tartu Ülikool

Aasta õppejõude on Tartu Ülikoolis valitud alates 2006. aastast, õppekvaliteedi edendamise auhinda on välja antud 2012. aastast ja aasta programmijuhte tunnustatud alates 2014. aastast.

Aasta õppejõu auhind

Aasta õppejõu auhinnaga tunnustatakse igas valdkonnas üht õppejõudu, kes on eelnenud õppeaastal silma paistnud väga hea õpetamisega. Aasta õppejõu valivad üliõpilased, lähtudes õpetamise hindamisel Tartu Ülikooli õpetamise heast tavast. Õppejõu esitamiseks aasta õppejõu auhinnale peavad vähemalt viis üliõpilast tegema ühise põhjendatud ettepaneku. Iga valdkonna üliõpilaskogu valib esitatud kandidaatide hulgast viis ja seejärel otsustab hindamiskomisjon, keda neist tunnustada aasta õppejõu auhinnaga.

Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse moodustatud komisjon otsustas esitatud taotluste alusel, et aasta õppejõu auhinnasaajad on humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna filosoofia instituudi teoreetilise filosoofia vanemteadur Alexander Stewart Davies, sotsiaalteaduste valdkonna haridusteaduste instituudi didaktika lektor Liina Lepp, meditsiiniteaduste valdkonna sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi skeleti-lihassüsteemi lektor Doris Vahtrik, loodus- ja täppisteaduste valdkonna matemaatika ja statistika instituudi tõenäosusteooria dotsent Meelis Käärik.

Aasta programmijuhi auhind

Aasta programmijuhi auhinnaga tunnustatakse programmijuhte, kes arendavad oma õppekava pidevalt ja süsteemselt, lähtudes ülikooli kvaliteedinõuetest. Nad kaasavad õppekava arendamisse tööandjad, üliõpilased, õppejõud ja vilistlased ning on oma arendustegevustes edukad. Aasta programmijuhi auhinna kandidaate esitavad dekaanid, auhinna saajad otsustab õppekomisjon.

Aasta programmijuhid on magistriõppekava «Etnoloogia, folkloristika ja rakendusantropoloogia» programmijuht, humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna kultuuriteaduste instituudi etnoloogia dotsent Ene Kõresaar, magistriõppekava «Muutuste juhtimine ühiskonnas» programmijuht, sotsiaalteaduste valdkonna ühiskonnateaduste instituudi kommunikatsiooniuuringute professor Triin Vihalemm, ingliskeelse bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppekava «Arstiteadus» programmijuht, meditsiiniteaduste valdkonna kliinilise meditsiini instituudi lastegastroenteroloogia dotsent Oivi Uibo, bakalaureuseõppekava «Matemaatika» programmijuht, loodus- ja täppisteaduste valdkonna matemaatika ja statistika instituudi matemaatilise analüüsi lektor Indrek Zolk.

Õppekvaliteedi edendamise auhind

Õppekvaliteedi edendamise auhinnaga tunnustatakse ülikooli instituuti, kolledžit või valdkonda edukalt kavandatud, ellu viidud ja tulemusliku õppekvaliteeti toetava tegevuse eest. Tunnustatakse struktuuriüksust, mis on koostöös viimase kolme aasta jooksul süsteemselt ja tulemuslikult õppekvaliteeti edendanud. Oluline on, et muutused oleks kavandatud ja ellu viidud töötajate ja üliõpilaste koostöös. Õppekvaliteedi edendamise auhinna taotlusi hindab ja auhinna saaja otsustab õppekomisjon. Õppekvaliteedi edendamise auhind on rahaline preemia 30 000 eurot.

Õppekvaliteedi edendamise auhinna laureaat 2020 on sotsiaalteaduste valdkonna ühiskonnateaduste instituut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles