INTERVJUU ⟩ Verise ajalooga parunile pühendatud ausammas võib kerkida pealinna, Hiiumaale või Järvakanti (13)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Fedor Stomakhin kaks aastat tagasi Tartus EKRE noorteühenduse Sinine Äratus 6. aastapäeval. Tema kõrval, vasakul seisab praegune riigikogu liige Ruuben Kaalep.
 
ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA
Fedor Stomakhin kaks aastat tagasi Tartus EKRE noorteühenduse Sinine Äratus 6. aastapäeval. Tema kõrval, vasakul seisab praegune riigikogu liige Ruuben Kaalep. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigikogu jagatavast katuserahast 45 000 euro suuruse rahaeralduse saanud MTÜ Mälestusselts Ungern Khaan plaanib rajada ausamba üldsusele üsna tundmatule sõjapealikule, Roman von Ungern-Sternbergile, kes aga oli nii vaenalste kui omade suhtes väga karmi käega ning keda kutsuti ka Veriseks Paruniks. MTÜ Mälestusseltsi Ungern Khaan eestvedaja Fedor Stomakhin sõnas täna õhtul, et loobub katuserahast, kuid sellega nende ühingu püha üritus ei lõpe.

8. oktoobril asutatud MTÜ Mälestusselts Ungern Khaan on registreeritud Tartus ühte J. Kuprejanovi tänava kortersse. Ühing koosneb kahest juhatuse liikmest, kelleks on Fedor Stomakhin ja Eino Rantanen. Mõlemad mehed on ka EKRE noorteühenduse Sinine Äratus juhatuse liikmed.

Fedor Stomakhin, millest tekkis teil selline huvi üsna vähetuntud sõjamehe vastu, kel on Eestiga üsna vähe pistmist?

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles