Galerii Balti liiga jäähokis algas tartlaste võiduga, täna ja homme lahingud jätkuvad

Lenel Karu
, reporter
Copy

Eile algas Tartus Astri Arenal kolmepäevane Balti riikide ühisturniir jäähokis, kus esimest korda lähevad vastamisi Läti, Leedu ja Eesti meeskonnad. Avamängus visati litter mängu Lõunakeskuses Tartu Välk 494 ja Kaunas Hockey vahel, tartlased võitsid kindlalt 10:4 tulemusega.

Tartu Välk 494 hoidis liidripositsiooni kogu mängu vältel. Esimene kolmandik lõppes Välgu eduseisus 4:1, teisel kolmandikul kasvatasid tartlased edu seisule 6:2 ning viimasel perioodil viskas kodumeeskond veel neli väravat, leedukad vastasid kahega. 

Tartu Välk 494 peatreeneri Aleksei Bogdanovi sõnul oli võit koju oodatud, aga suur edu oli siiski üllatus. Bogdanov lasi avamängul jõudu katsuda meeskonna noormängijatel, et nad saaksid juurde vajalikke kogemusi.

«Eks me olime Kaunase mänge jälginud ning kohtumiseks valmistunud. Kogu meeskond mängis ühtlaselt hästi ning noormängijad said rahvusvahelisel turniiril kasulikke õppetunde,» selgitas Bogdanov.

Balti hokiliiga esimest mängu jälgis teiste hulgas ka Eesti jäähokiliidu president Rauno Parras, kelle sõnul olid Astri Arenal muljed kõigil ülevad. «Tegemist oli ajaloolise päevaga, sest varem pole klubid Baltikumis omavahel niimoodi mõõtu võtnud ning oleme püüdnud turniiri juba kolm aastat korraldada,» selgitas Parras. Ta kinnitas, et sellist traditsiooni soovitakse jätkata ka tulevikus. 

«Rääkisin mängu järel ka Eesti hokiklubide juhtidega ning selge on see, et selline jõukatsumine andis meie mängijatele hoopis teisel tasemel kogemused, eriti tore oli muidugi tartlaste võit,» kinnitas Parras.

Tema sõnul polegi mängu lõppskoor 10:4 kõige olulisem, sest mõlemad hokitiimid näitasid head taset ja mängisid põneva lahingu.

Kolmepäevasel turniiril lähevad vastamisi Läti, Leedu ja Eesti parimad meeskonnad ning sel nädalavahetusel leiab aset alagrupiturniir ka Vilniuses.

Täna läheb litter keerlema Läti meeskonna HK Mogo ja Kaunas Hockey vahel ning pühapäeval mängivad omavahel Tartu Välk 494 ja HK Mogo meeskonnad. Leedus võistleb sel nädalavahetusel Eesti eest Kohtla-Järve HC Everest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles