Galerii ⟩ Võitluslik mäng vihmases kodulinnas tõi Tammekale meistriliigas viienda koha

Lenel Karu
, reporter
Copy

Kuus väravat, seitse kollast kaarti ning võitlus viienda koha nimel tabelis – nii võib kokku võtta täna Tartus Sepa staadionil toimunud Tammeka ja Viljandi Tuleviku vutilahingu, mis lõppes 3:3 viigiga. Tammekale tähendas see eesmärgiks seatud viienda koha saavutamist, Tuleviku meeskonnale aga pettumust.

Lõuna-Eesti derbi vihmasajus peetud kohtumises olid mõlemad meeskonnad mängule kõrged panused seadnud. Kui Tammekal oli vaja vähemalt viiki, siis Tulevik vajas viienda koha jaoks võitu.

Võideldi korralikult

Hoog võeti üles juba esimesel minutil, kui tartlaste avaväravale tegi tee vabaks Sten Reinkort ning Patrick Genro Veelma keerutas palli rahulikult võrku, viies Tammeka 1:0 juhtima.

Tulevik viigistas seisu 12 minutit hiljem Sander Kapperi tabamusest. Järgmised minutid tõid rünnakukatseid ja väravavõimalusi mõlemale poolele. Üle ega ümber ei saanud ka Tammeka peatreeneri Kaido Koppeli valjust häälest, kes mängijatele selgeid juhiseid andis ja istumiseks aega ei leidnud.

Tartlased jõudsid mitmel korral Tuleviku värava ette, kuid Viljandi puurilukk tõrjus katsed edukalt. Alles 24. minutil kasutas Tuleviku värava ees tekkinud segadust ära Tammeka poolkaitsja Andre Paju ning vaheajale mindi 2:1 tartlaste eduseisus. Sepa jalgpallistaadionile kogunenud 210 pealtvaataja silme all aga väravasadu jätkus.

Teisel poolajal hakkas lendama kollaseid kaarte ning mäng muutus pingelisemaks. Kuigi Tammeka mängis ennast mitu korda eduseisu, ronis Tulevik järele. Esile kerkis Tuleviku poolel Pavel Marin, kelle esimest väravakatset takistas edukalt Tammeka noormängija Ats Toomsalu, kuid 64. minutil sai Marin oma tahtmise.

Viigiseis 2:2 kauaks püsima ei jäänud, sest juba ühe värava löönud Andre Paju murdis 71. minutil vastaste kaitsest läbi ning viis Tammeka 3:2 juhtima.

​Üheksa minutit hiljem maksis kätte tartlaste väravavahi Carl Kaiser Kiidjärve ebatäpsus, kes sai palli karistuslöögist kätte, kuid pudistas selle seejärel Marini jalge ette, kes võimaluse kohe ära kasutas.

Kümme minutit enne lõppu oli 3:3 viigiseisus kuulda karjumist nii tribüünilt kui ka peatreeneritelt. Tulises võitluses kerkis paar minutit enne lõppu esile tartlaste noor kaitsja Ats Toomsalu. Marin oli vastamisi tartlaste puurilukuga, kui viimasel hetkel tõi Toomsalu joonelt palli ära ning tõmbas kriipsu peale Tuleviku võiduvõimalusele.

Kolmeminutiline lisaaeg enam tulemust ei muutnud ning Sepa staadionil sai tabeliseis selgeks. Kolmkümmend kaks punkti teeninud Tammeka oli saavutanud Premiumi liiga meeskondade hulgas viienda koha.

Minimaalne eesmärk täidetud

Tammeka kahe värava autor Andre Paju ütles mängu järel, et meeskond tabelikohaga täiesti rahul ei ole, kuid viies koht oli minimaalne eesmärk. «Muidugi pole ma täielikult rahul, kuna võitu ei tulnud, aga mäng oli võitluslik ja pakkus publikule rohkete väravatega palju põnevust,» lausus Paju jalgpalliliidule otseülekandes.

Viiendast kohast kõrgemat kohta ei olnud tema sõnul võimalik viimaste nädalatega enam välja pigistada, sest tabeli esinelik oli kaugele ette rebinud. Oma väravatega jäi Paju rahule.

«Esimese puhul olin õigel ajal õiges kohas ja teine oli selline soolovärav, kui nägin tsenderduse ajal, et väravavaht astus eest ära siis, kui sain selle võimaluse ära kasutada,» lisas ta. Ometi oleks Tammeka meeskond saanud kõik Viljandi löödud väravad tegelikult ära hoida.

Viljandi Tuleviku kahe värava autor Paul Marin ütles kohtumise järel, et kolme punkti järele tulnud meeskond peab nüüd koju minema pettunult. «Aga annan au meie võistkonnale, sest mängust oli näha, kuidas võita tahtsime. Tulime kolm korda kaotusseisust välja, aga viimane värav jäi napilt sooritamata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles