Tartu ülikooli kliinikum laiendab tänasest Covid-19 testimist

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku teine intensiivravi osakond on üks selliseid kohti, kus ravitakse kõige raskemaid haigeid.
Tartu ülikooli kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku teine intensiivravi osakond on üks selliseid kohti, kus ravitakse kõige raskemaid haigeid. Foto: Margus Ansu

Tänasest testitakse Tartu ülikooli kliinikumis SARS-CoV-2 suhtes kõiki patsiente, kes tulevad haiglaravile või päevakirurgia protseduurile. See kohustus ei puuduta kuni 14-aastaseid sümptomiteta lapsi.

Statsionaarsele ravile tulijatelt võetakse proov esimesel võimalusel pärast patsiendi haiglasse vastuvõtmist. Päevakirurgia patsiendid peavad andma SARS-CoV-2 proovi kuni 72 tundi enne kliinikumi tulekut. Proovivõtmisele saatmise eest hoolitsevad kliinikumi tervishoiutöötajad. Patsiendi mugavuse suurendamiseks on kliinikum sõlminud kokkulepped maakondade proovivõtupunktidega.

Ambulatoorsed vastuvõtud, välja arvatud päevakirurgia, ja uuringud jätkuvad senise korralduse alusel, mille puhul tuleb patsiendil endiselt täita tervisedeklaratsioon, teha käte antiseptikat, kanda maski ning hoida distantsi.

Haiglaruumides palutakse patsientidel hoida turvalist distantsi, ruumi sisenedes ja sealt lahkudes desinfitseerida käsi ning haigla avalikes ruumides kanda maski. Maski saab haigla sissepääsudel ja osakondadest.

Ühtlasi palub Tartu ülikooli kliinikum patsientidel kontrollida enda ja oma laste kontaktandmete õigsust Tartu ülikooli kliinikumi ePatsiendi portaalis. Oluline on aidata seda teha ka eakatel lähedastel. Kontaktandmed on vajalikud selleks, et vajaduse korral patsiente teavitada ravile tuleku tingimustest. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles