Linnapea Urmas Klaas: väiksemad numbrid ei anna alust koroonapiirangute lõdvemaks järgimiseks (1)

Lenel Karu
, reporter
Copy
Esmaspäevast alates muudab Tartu linnavalitsus töökorraldust ning palub inimestel kinni pidada uutest riigis kehtima hakkavatest piirangutest.
Esmaspäevast alates muudab Tartu linnavalitsus töökorraldust ning palub inimestel kinni pidada uutest riigis kehtima hakkavatest piirangutest. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus palub koroonaviiruse leviku tõttu alates 16. novembrist kasutada linnaametnikega suhtlemiseks eelkõige e-kanaleid või telefoni. Kohtumine linnavalitsuse tööruumides tuleb ette registreerida. Linnavalitsuse töötajaid kodukontorisse veel saadetud ei ole.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on töökorralduse muudatuse eesmärk kaitsta linnavalitsuse töötajaid ja tagada linnavalitsuse toimimine. «Soovime viia töökohal nakatumise riski miinimumini ning jätkata sellega linnavalitsuse teenuste osutamist,» lisas Klaas. 

Linnapea saatis täna linnavalitsuse töötajatele töökorralduse uuendatud juhised, kus on muu hulgas kirjas juhised ka koosolekute läbiviimiseks. «Esimese eelistusena soovitame pidada virtuaalselt neid koosolekuid, kus on palju osalejaid. Kodukontoris saavad tööülesannete täitmist alustada need, kelle tööiseloom seda võimaldab,» selgitas linnapea.

«Kui Lõuna-Eesti inimene vaatab numbreid ja mõtleb, et need polegi ju nii suured kui Põhja-Eestis või Ida-Virumaal, siis see ei anna kuidagi alust lõdvemaks reeglite järgimiseks,» rõhutas linnapea Urmas Klaas.

Kodanike vastuvõtt linnavalitsuse tööruumides jätkub juhul, kui e-kanalite kasutamine on võimatu või ei ole mõistlik. Sellisel juhul tuleb vastuvõtt ette registreerida. Enamiku linnavalitsuse tööruumide uksed on suletud ja ustel on info, kuidas osakonnaga kontakti saada. Uksed on avatud sotsiaal- ja tervishoiuosakonna piirkonnakeskustes, rahvastikutoimingute osakonnas (Küüni tänaval ja Tiigi tänava hoones) ning linnavalitsuse infokeskuses (raekoja I korrusel). Rahvastikutoimingute osakond ja sotsiaalabi osakonna piirkonnakeskused paluvad enne tulekut võimalusel ette helistada või võtta ühendust e-kanalite kaudu.

Sündmuste korraldamist tuleb kaaluda

Ühtlasi tuleb linnapea sõnul praegu hoolikalt kaaluda sündmuste korraldamist. «Vähem on parem, aga samas ei tohi jääda olulised asjad tegemata. Iga sündmuse vajalikkust tuleb eraldi kaaluda,» lisas Klaas. Tema sõnul kehtib riigis praegu hoiak, et elu tuleb võimalikult kaua avatuna hoida ning selleks peaks esmaspäevast kehtima hakkavaid piiranguid hoolega järgima. 

«Kui Lõuna-Eesti inimene vaatab numbreid ja mõtleb, et need polegi ju nii suured kui Põhja-Eestis või Ida-Virumaal, siis see ei anna kuidagi alust lõdvemaks reeglite järgimiseks,» rõhutas linnapea. Tema sõnul on oluline vältida tervishoiusüsteemi üle koormamist, sest lisaks koroonahaigetele on vaja meditsiiniasutustel tegeleda ka teiste patsientidega. Urmas Klaas rõhutas, et praegune olukord näitab taas, kui õige oli, et augustis tekkinud kolletele reageerisime Tartus rangelt.

Alates esmaspäevast tuleb linnavalitsuse ruumides nii linnakodanikel kui ka neid vastu võtvatel töötajatel kanda maski või visiiri. Kui linnavalitsusse pöörduval inimesel ei ole maski kaasas, siis saab selle koha pealt. Muudatus on esialgselt planeeritud kuni aasta lõpuni. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles