PÖFF toob Tartusse ligi sada filmiseanssi

Janno Zõbin
, ajakirjanik
Copy
Tartu Loomemajanduskeskuse juht Kristiina Reidolv.
Tartu Loomemajanduskeskuse juht Kristiina Reidolv. Foto: Kristjan Teedema

Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) toob Tartusse 94 filmiseanssi. Tänavu näidatakse filme Elektriteatris ja Athena keskuse kinosaalis.

Festivali avab Tartus Athena keskuses 13. novembril kell 18 režissööride Michael Dwecki ja Gregory Kershawi dokumentaalfilm «Trühvlikütid» (Itaalia-USA-Kreeka), mis on ilus poeetiline ja humoorikas lugu ekstsentrilistest vanameestest, kes on kogu oma elu otsinud Põhja-Itaalia mägedest haruldasi ja kalleid valgeid trühvleid. Paraku mõjutavad nende maa all kasvavate seente kasvukohti üha enam saaste, metsaraie ja kasuahnus.

Avamine jätkub kell 22 Ö Stuudios Tartu PÖFFi voogedastuspeoga, kus näitleja Maarja Jakobson tutvustab Tartus linastuvaid filme ja festivali kõrvalprogrammi. Musitseerib Eesti mustlasdžässiansambel Titoks. Pidu kantakse üle PÖFFi kodulehel Elisa Stage'il.

«Programm on igas mõttes mitmekesine. Erinevatel sihtrühmadel on, mida vaadata. Režissööridest on esindatud nii tipptegijad kui uued noored talendid,» ütles PÖFFi Tartu peakorraldaja Kristiina Reidolv.

Kavas on põhivõistlusprogrammi filmid ja debüütfilmide võistlusprogramm. «Tavalisest suuremas mahus toome Tartusse ka noortefilmid,» märkis Reidolv.

Kogu programm ja seansside ajad avalikustatakse 6. novembril, kui algab ka piletite eelmüük.

Enamikku filmidest näidataksegi ainult üks kord festivalil. Lisaks seanssidele toimub Pöff Industry virtuaalne filmiturg, kus osalevad režissöörid, produtsendid ja teised filmitööstusega seotud inimesed. Selle raames toimub ka virtuaalse reaalsuse stsenaariumi kirjutamise töötuba, mida korraldavad Tartu loomemajanduskeskus, Tartu filmifond ja Tartu teaduspark. «Sisuliselt tähendab see stsenaariumi kirjutamist arvutimängudele,» selgitas Reidolv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles