Tartu volikogu esimehest sai tänavapoliitik (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Meeleavaldus tuumajaama toetuseks septembri alguses Raekoja platsil. Pildil paremalt teine meeleavalduse eestvedaja Lemmit Kaplinski.
Meeleavaldus tuumajaama toetuseks septembri alguses Raekoja platsil. Pildil paremalt teine meeleavalduse eestvedaja Lemmit Kaplinski. Foto: Sille Annuk

Poola abordiseaduse vastu ja naiste õiguste kaitseks on täna keskpäeval Tartu raeplatsil meeleavaldus ja oma Facebooki-lehel kutsub sellel osalema ka Tartu volikogu sotsiaaldemokraadist esimees Lemmit Kaplinski. See pole tal tänavu sügisel esimene kord olla meeleavalduse eestvedajate hulgas. Septembris kutsus ta meelt avaldama tuumaenergeetika toetuseks, oktoobri algul nn heameeleavaldusele abieluvõrdsuse toetuseks.

  1. Linnapoliitik või linnakodanik

«Poola asi ei ole Poola asi. See on inimõiguste asi,» ütles Kaplinski. «Minu sõbrad, Poola kogukond Tartus, palusid vanast tutvusest nõu ja abi meeleavalduse korraldamisel. Selgitasin, mida tähendab avaliku ürituse registreerimine, millised on tähtajad. Nad pakkusid ka võimalust sõna võtta. Kas volikogu esimees ei peaks rääkima inimõigustest, kas volikogu esimees ei peaks rääkima Euroopa Liidu alusväärtustest?»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles