Galerii ⟩ Viimaste sekundite võitluses kaotas Tartu korvpallimeeskond napilt Raplale

Lenel Karu
, reporter
Copy

Tartu Ülikool Maks & Moorits mängis eile oma esimese Eesti-Läti liiga kodumängu AVIS UTILITAS Rapla vastu. Tartlased tulid viimasel veerandil välja 11 punktilisest kaotusseisust ning võtsid lisaajale läinud mängus vastu 74:76 kaotuse. Ligi poole tuhande korvpallifänni silme all kestis tasavägine lahing viimase sekundini.

Esimest Eesti-Läti liiga kodumängu veebist vaadata ei saanud ning nii kogunes kolmapäeva õhtuks TÜASKi saali ligi pool tuhat korvpallisõpra. Nende silme lõppes esimene veerand tartlaste eduseisul 17:10. Teise veerandaja alguses tegid külalised 12:1 spurdi, millega mindi veerandi keskel mängu juhtima 26:20. Tartlased said oma rünnakujoonise paremini paika alles poolaja lõpus, kuid siis tegi oma töö hästi ära Rapla kapten Roberts Freimanis, kelle viimaste sekundite korv viis külalised poolajaks 30:29 juhtima. 

Kolme minuti spurt

Edasi dikteerisid mängu peamiselt külalised, olles kolmanda veerandi keskel isegi kümnepunktilis eduseisus. Neljas veerandaeg kulges samuti Rapla juhtimisel ning kolm ja pool minutit enne normaalaja lõppu oli Tartu meeskond 55:66 kaotusseisus. Will Raymani vedamisel ei antud aga alla ning kolme minutiga tegid tartlased 14:1 spurdi, mille lõpus viis Oliver Suuroru kaugvise Tartu ette 69:67. Seejärel tabas Freimanis kaks vabaviset ning mäng läks lisaajale.

Kui Rayman tabas kaugviske, läksid tartlased juhtima, kuid Rapla mängujuht Mario Ihring klaaris asjad kiire 2+1 korviga, Tomas Balciunas tabas veel ühe otsustava viske ning 54 sekundit enne mängu lõppu oli seis 74:74 viigis. Vaid kümme sekundit enne lõpuvilet viis Mario Ihring Rapla meeskonna ette ning viimasel hetkel Tartu poolelt teele saadetud Channel Banksi kaugvise ei tabanud, mistõttu võeti vastu napp 74:76 kaotus. 

Publik nägi võitlust

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul saab sellisest kaotusest õppida. «Saime alguses küll hästi minema, aga teisel veerandajal jäime nende maa-ala kaitse vastu hätta. Normaalaja lõpus saime suure võitlusega järgi ja mängu ka lisaajale viia, aga kahjuks jäi võidust täna pisut puudu,» ütles Kandimaa. Ta lisas, et meeskond näitas publikule head mängu ning ei pea sellise võitluse tulemusel silmad maas ringi käima. «Pigem annab võitluslik mäng meile usku juurde ja kui satume taas lisaajale, siis on see kogemus juba olemas,» kinnitas peatreener.

Tartlaste eest viskas Will Rayman üleplatsimehena 31 punkti ja võttis 12 lauapalli. Hendrik Eelmäe lisas 13 punkti, neli lauapalli ja neli korvisöötu. Oliver Suurorg kogus 10 punkti ja viis lauapalli.  

AVIS UTILITAS Rapla parimana sai Roberts Freimanis kirja 22 punkti, kaheksa lauapalli ja neli korvisöötu. Võrdselt 15 punkti viskasid Mario Ihring, Al-Wajid Aminu ja Saimon Sutt.  

Tartu meeskonnal on nüüd Eesti-Läti liiga tabelis kirjas kaks võitu ja kaks kaotust. AVIS UTILITAS Rapla on kolme võidu ja kahe kaotusega.  Järgmise liigamängu peavad tartlased taas kodus kui kolmapäeval, 4. novembril kell 19.00 võetakse vastu TalTechi meeskond. Enne seda mängitakse Tallinnas 1. novembril PAF Superkarika edasilükatud veerandfinaalmäng Kalev/Cramoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles