Talgulised ootavad tartlasi Toomemäele appi riisuma

BNS
Copy
Oktoobri viimasel päeval toimuval talgupäeval oodatakse tartlasi Toomemäele puulehti riisuma.
Oktoobri viimasel päeval toimuval talgupäeval oodatakse tartlasi Toomemäele puulehti riisuma. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval, 31. oktoobril leiab Toomemäel aset talgupäev, kuhu oodatakse tartlasi puulehti riisuma.

31. oktoobril toimub Tartus kogu perele mõeldud talgupäev «Toomemäe lehed toiduks», talgupäeval kokku riisutud lehed viiakse Tartu maheaeda ja Emajõe aeda.

«Meie soov on ära kasutada kogu olemasolev looduslik ressurss ja hoida toitained ringluses,» ütles maaülikooli mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann. Praegu on tema sõnul Tartus kaks toimekat kogukonnaaeda, mis kaasavad üha enam huvilisi. «Emajõe aias on permakultuuride õppeaed ja seal saab ühiselt teiste linlastega toimetada. Maheaed aga laieneb ja kinnitab, et uutele soovijatele maad jagub.»

Kahe nädala jooksul viivad kogukonnaaednikud puulehed oma erapeenardele ja maheaia ühispeenardele talviseks multšiks, et ei toimuks turbamulla oksüdeerumist ja toitainete leostumist. Ülejääk pannakse ühisesse kompostihunnikusse. Kevadel kaevatakse osa lehti peenardelt maasse, osa viiakse aga komposti, sest väga palju lehti korraga maasse kaevata ei tohi.

Talgupäeval osalejatel tuleb võimaluse korral kaasa võtta oma reha ja töökindad, kui endal reha pole, saab selle kohapeal laenata. Üritus toimub iga ilmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles