Vargad panid pihta 8600 kuuseistikut

Armas Riives
, reporter
Copy
Kuuseistikud.
Kuuseistikud. Foto: Marianne Loorents

Jõgeva vallas Tähkvere külas panid vargad ühelt kinnistult pihta sinna istutatud 8600 kuuseistikut, kahju on 5624 eurot.

Noored kuusetaimed istutati aasta tagasi metsaks kinnistutele, kus omanik püsivalt kohapeal ei viibi. Nüüd, aasta hiljem läks omanik vaatama, kas on vaja hooldustöid teha, ning avastas, et istikud on täpselt teadmata ajal juurega maast välja tõmmatud ja minema viidud.

Lõuna-Eestis on politseile sel aastal laekunud veel paar teadet seesugusest vargusest. Ühel juhul varastati hekiks istutatud elupuid, teisel korral üle tuhande istutamist oodanud kuuseistikut, need olid valmis pandud metsaserva.

Enamasti pannakse vargused toime omakasu eesmärgil. «Istikuid püütakse edasi müüa või siis näiteks varastatakse selleks, et oma kinnistule need kasvama panna. Üldpildis selliste varguste kasvu pole aga märgata, pigem on olnud tegu üksikjuhtumitega,» ütles politsei pressiesindaja Kerly Virk.

Tagantjärele on keeruline hinnata, kas keegi müüb edasi varastatud istikuid või enda kasvatatud taimi. «Kui just varas oma kaupa avalikult kuskil müügiks ei eksponeeri ning samal ajal teada ole, et selline kaup on kuskilt parasjagu ka kaotsi läinud,» märkis Virk.

Politsei alustas istikute varguse üksikasjade selgitamiseks kriminaalmenetlust. Politsei palub anda teada, kui kellelgi on abistavat infot võimaliku kahtlustatava kohta või on silma jäänud kahtlane tegevus, kus mõni eraisik pakub müügiks suuremas koguses noori kuuseistikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles