Elvas avati pidulikult uus spordihoone

Lenel Karu
, reporter
Copy

Eile õhtul avati pidulikult Elva spordihoone, kus tänati ehitusega seotud isikuid ja ettevõtteid. Homme on Elva spordihoones avatud uste päev, kus leiavad aset treeningud ja muud tegevused ning tutvust saab teha majaga laiemalt.

Avaüritusel ütles eile Elva vallavanem Toomas Järveoja, et spordihoonet on männilinna oodatud kaua ning see on Eesti sportlikuimale omavalitsusele väga oluline sündmus. «Uus hoone on kindlasti tähtis Elva linna inimestele, aga ka Elva valla spordiklubidele ja kõikidele Elva valla elanikele. Meie jaoks on oluline, et inimestel oleks palju erinevaid võimalusi sportimiseks ja liikumiseks, uus spordihoone aitab samuti kaasa tervislike eluviisidega seotud eesmärkide saavutamisele,» selgitas Järveoja.

Elva valla spordijuht Madis Šumanov ütles, et uues spordihoones elu juba käib. «On treeningud noortele, harrastajatele, tantsijatele, aeroobikaharrastajatele, joogahuvilistele ja poksijatele. Lisaks saavad eakad käia näiteks võimlemistreeningus,» loetles ta. Ka on Elva spordihoones võimalik ennast mitmekülgselt jõusaalis arendada.

Šumanovi sõnul tegutsevad hoones peamiselt spordiklubid, kuid alati on võimalik tulla treenima ka üksinda või paari inimesega koos. «Näiteks saavad kõik huvilised tulla jõusaali, veel saab kasutada kergejõustikuala ning alati on võimalik endale saale välja rentida,» lisas ta.

Homme on Elva spordihoones avatud uste päev, mil saavad kogu pere ja sõbrad omavahel spordihoones ringi uudistada. Treeninguid on homme võimalik terve päev tasuta külastada, nende hulgas näiteks üldkehalist treeningut ehk ÜKEt, shidot, kõhutantsu, klassikalist poksi ja harrastajate võimlemist. «Kell 10 ootame lõbusale tantsuhommikule alates kuueaastaseid lapsi koos vanematega, kell 13 saavad kõik huvilised proovida hiphopi tantsu ning kell 14 house’i tantsustiili,» lisas Šumanov. Spordihoone on homme avatud kell 10–22.

Elva spordihoone suurus on 4000 m2, see mahutab esimesel korrusel oleva suure spordisaali koos riietus- ja administreerimisruumidega. Teisel korrusel asuvad jõusaal, aeroobika- ja treeningsaal, 60-meetrine jooksurada ning kaugus- ja kõrgushüppeala. Samuti on teisel korrusel siserõdu soojendusjooksuks ning pealtvaatajatele kasutamiseks. Spordihoone ja Elva gümnaasiumi koolihoone on galeriiga ühendatud.

Elva spordihoone arhitektuurse lahenduse lõi arhitekt Veiko Tein, hoone projekteeris Sirkel ja Mall OÜ. Elva spordihoone projekteerimis- ja ehitusleping sõlmiti 2019. aasta veebruaris KRC Ehitus OÜ-ga. Spordihoone valmis selle aasta suvel. Spordihoone maksumus oli kokku ligi 4,7 miljonit eurot.

Homse avatud uste päeva kohta leiab teavet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles