Tartu- ja Jõgevamaale lisandus kokku kolm positiivset testi

Tartu Postimees
Copy
Kokku lisandus 76 positiivse testi tulemust.
Kokku lisandus 76 positiivse testi tulemust. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1499 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 76 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid tulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 49 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 11 ja Pärnumaale kolm, Jõgevamaale, Raplamaale ja Valgamaale kaks juhtumit ning Saaremaale ja Tartumaale üks. Viiel positiivse analüüsitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Üldjuhul on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 36,72.

Jõgevamaale lisandunud nakatunud haigestusid perekontakti, Tartumaa nakatunu töökontakti kaudu. Üks valgamaalane nakatus pereringis ning üks Valgamaale lisandunud juhtum on üle antud Põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 406 inimest, kellest 56 on haigestunud.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on kaks kollet: töökohakolle Võrus 24 inimesega ja Jõgevamaa töökohakolle 20 inimesega.

Tallinna lisandus 42 uut nakatunut. Harjumaa juhtumite puhul on 17 juhul tegemist varasema haigestunu lähikontaktsetega. Ühe juhtumi puhul toodi viirus sisse Venemaalt. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on selgitamisel. Kokku saab Põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada üheksat kollet, esimese töökohakoldega on seotud 42, teise töökohakoldega kaheksa ning kolmandas töökohakoldes on kaheksa haigestunut. Perekonnakoldes on viis inimesest. Esimeses koolikoldes on kuus inimest. Neljandas töökohakoldes on üheksa nakatunut ning viiendas töökohakoldes kuus inimest. Teises koolikoldes on viis haigestunut. Täna hommikul lisandus peokolle, kus on seitse inimest.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on 1521 inimest, kellest 258 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud juhtumite puhul toimus nakatumine kolmel juhul töökohas, ühel juhul lasteaias ja neljal juhul tuttavate või pere kaudu. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel selgitamisel. Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe kooli koldega on seotud 36 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on 690 inimest, kellest on haigestunud 129.

Pärnumaale lisandunud ühe juhtumi puhul on tegemist nakatumisega tuttava kaudu, kahe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Saaremaa juhtumi nakatumise asjaolud on selgitamisel.

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 80 inimest, kellest 20 on haigestunud.

Haiglaravi vajab 32 patsienti

22. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 32 Covid-19 patsienti, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti üks inimene. Uusi Covid-19 haigusjuhtumeid avati neli (21.10.2020 kokku kolm ning üks haigusjuhtum avati tänase kuupäevaga). Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 71 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 525 Covid-19 haigusjuhtumit 511 inimesega.

22. oktoobri seisuga on tervenenud 3366 inimest. Neist 2497 inimese (74,2%) haigusjuhtum on lõpetatud, 869 inimese puhul (25,8%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles