Galerii ⟩ Kutsealused suunduvad aega teenima (1)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Aasta viimases kutses täna ja homme alustab kaitseväes väljaõpet üle 1200 kutsealuse. Kaheksakuulise väljaõppe järel saavad väeosad täiendust reservarmee reakoosseisule.

Kõige rohkem kutsealuseid läheb teenima esimesse ja teise jalaväebrigaadi. Noori lisandub veel küberväejuhatuse ja toetuse väejuhatusse.

Möödunud nädala info kohaselt kavatses vabatahtlikult ajateenistusse minna ka üheksa neidu, kes jagunevad samuti esimese ja teise jalaväebrigaadi, küberväejuhatuse ning toetuse väejuhatuse üksuste vahel.

Kui palju kutsealuseid Tartu- ja Jõgevamaalt kohale ilmus, on kaitseressursside ameti avalike suhete nõuniku Anne Osveti sõnul vara kinnitada. «Kokkuvõtted selguvad siis, kui ka homne teenistusse viimise päev seljataga,» ütles ta. «Tänase Tartust viimiste kohta saan öelda, et poisid läksid esimesse jalaväebrigaadi Jõhvis ja suures osas Kuperjanovi pataljoni.» 

Enne bussi sisenemist tuleb kutsealustel täita terviseankeet, samuti mõõdetakse nende kehatemperatuuri. Kutsealused peavad bussides kandma maske ja saadaval on käte desinfitseerimise vahendid. Kokkuleppel ametiga saavad kutsealused minna ka ise otse teenimiskohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles