Tartu võimlejad tõid Eesti meistrivõistlustelt silmapaistvaid tulemusi

Lenel Karu
, reporter
Copy
Eesti iluvõimlemise absoluutmeistri tiitli võttis endale tänavu Adelina Beljajeva (VK Elegance).
Eesti iluvõimlemise absoluutmeistri tiitli võttis endale tänavu Adelina Beljajeva (VK Elegance). Foto: Margus Ansu

Terve nädalavahetuse võistlesid Tartus A. Le Coqi spordihallis sajad iluvõimlejad, sest pandeemia tõttu ära jäänud 73. Eesti iluvõimlemise meistrivõistlused toimusid nüüd tagantjärele. Tartlasi võistles nii individuaalaladel kui rühmvõimlemises kokku 48 ning koju toodi palju häid tulemusi.

Võistluste parimad said selgeks laupäeval ning seniselt Eesti iluvõimlemise valitsevalt meistrilt Viktoria Bogdanovalt võttis tänavu tiitli endale eelmise aasta pronks Adelina Beljajeva (VK Elegance). Beljajeva edestas 1,15 punktiga teist aastat järjest hõbemedali saanud Melany Kelerit ja 3,6 punktiga tiitlikaitsjat Viktoria Bogdanovat.

Publik oli mõistlik

Võistluste korraldaja Lea Kriibi sõnul möödusid võistlused hästi. «Võistlejatele olid need oodatud päevad ja konkurents tihe, kus tuli ette nii mõnigi üllatus,» ütles ta.

Tartu võimlejate kohta jagus tal vaid kiidusõnu. Samuti oli Kriibi sõnul väga mõistlik publik, keda polnud ülearu palju. «Võistlusi sai väga hästi jälgida interneti vahendusel ja on tore, et suur osa inimesi kasutas seda võimalust. Saalis oli küll publikut, aga kõik järgisid reegleid,» lisas ta.

​Kodulinna tõid tartlannad häid tulemusi juunioride ja noorteklassis. Juunioride hulgas võitis Tallinna võimlemisklubi Excite Dance iluvõimleja Erika Dokutšajeva. Hõbeda sai Tartu võimleja, VK Janika kasvandik Vanessa Kivirand, kes kaotas Eesti meistrile nelja kava kokkuvõttes vähem kui punktiga. Kolmas oli Anette Vaher võimlemisklubist Elegance.

Juunioride klassi võimlejatest näitasid finaalides head taset veel Stella Pikhulya (VK Janika), Polina Hardikova, Liisbet Sorge ning Angelika Makarenkova (kõik TSSK / VK Diiva). Juunioride tulemused mängivad rolli koondise moodustamisel, sest parimad pääsevad novembris toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele.

Tartu võidutses rühmvõimlemises

Iluvõimlemises oli Tartu klubidest kõige suurema esindusega kohal Tartu spordiselts Kalev / VK Diiva, kellel oli võistlustules suisa 22 võimlejat, järgnesid VK Rütmika 15 ning VK Janika 11 iluvõimlejaga.

Laupäeval tuli noorteklassis Eesti meistriks VK Elegance iluvõimleja Anastasija Ivanova, kellele järgnesid Tartu VK Rütmika võimlejad Valeria Valasevitš ja Elisabeth Reinthal. Lasteklassi tihedas konkurentsis moodustasid esikolmiku VK Noorus võimleja Ksenija Solonintšik ning VK Elegance kasvandikud Anastasija Davõdova ja Sofia Jakovleva. VK Rütmika võimleja Regita Veide tuli kolme kava kokkuvõttes 6. kohale.

Pühapäeval jätkusid iluvõimlejate finaalvõistlused vahendite kaupa ning selgusid Eesti meistrid rühmvõimlemises. Lindikavades tuli Eesti meistriks Viktoria Bogdanova, tema kannul jäi teiseks Tartu võimleja Grigorjan Narine (TSSK VK Diiva), kes tuli ka laupäeval meistriklassis mitmevõistluses kõrgele viiendale kohale. Kurikakavades esikolmikusse tartlannasid ei mahtunud, selle moodustasid Adelina Beljajeva, Melany Keler ja Viktoria Bogdanova. Pallikavade hulgas võitis esikoha Viktoria Bogdanova, talle järgnesid Murashko Polina ja Melany Keler. Rõngakavades tuli meistriks Melany Keler, teiseks jäi Viktoria Bogdanova ja kolmandaks Adelina Beljajeva. 

Eesti meistriteks rühmvõimlemises krooniti tänavu VK Janika Team Grisete. Juunioride hulgas oli esimene VK Rütmika rühm Siidisabad ning noorteklassi rühmkavades alistas teised VK Janika rühm Violett. Kõige nooremate hulgas, lasteklassis, tegid konkurentidele silmad ette VK Rütmika tiim Rebased.

Eesti võimlemisliidu juhatuse liikme Lea Kriibi sõnul on äärmiselt hea tunne, et Tartu neiud tõid Eesti aasta kõige tähtsamalt võistluselt nii suure hulga medaleid ja näitasid väga head taset nii ilu- kui ka rühmvõimlemises. «Võib vist öelda, et rühmvõimlemises on Tartu neiud juba aastaid valitsenud tipus, aga suur rõõm on tõdeda, et ka iluvõimlemises oleme väga heal tasemel ning tüdrukud, kes nii kõrgele tippu jõuavad on tõeliselt pühendunud ning töökad ja see paistab välja nii platsil kui ka tulemustes,» rääkis Kriibi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles