Ööpäevaga lisandus Tartumaale kaks positiivset koroonatesti tulemust

Tartu Postimees
Copy
Lääne-Virumaale lisandus kaks positiivset koroonatesti.
Lääne-Virumaale lisandus kaks positiivset koroonatesti. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 686 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, Tartumaale lisandus kaks uut juhtumit. 

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 23 inimesel. Harjumaale lisandus 11, Tartumaale kaks, Viljandimaale kaks ning Hiiumaale, Jõgevamaale ja Võrumaale üks uus juhtum. Kaheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 52,07.

Viljandimaale ja Võrumaale lisandunud haigestunud said viiruse töökontaktide kaudu, Jõgevamaale lisandunu haridusasutusest, üks Tartumaale lisandunud nakatunu oli varasema haige lähikontaktne ning ühe Tartumaa juhtumi asjaolud on veel täpsustamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 153 inimest, kellest 52 on haigestunud.

9. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 35 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti üheksa inimest. Ida-Viru keskhaiglas suri 85-aastane mees. Kokku on Eestis surnud 68 koroonaviirusega nakatunud inimest. Tänaseks on haiglates lõpetatud 488 COVID-19 haigusjuhtumit 475 inimesega.

9. oktoobri seisuga on tervenenud 2 906 inimest. Neist 2 208 inimese (76,0%) haigusjuhtum on lõpetatud, 698 inimesel (24,0%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 230 000 esmast testi, nendest 3 809 ehk 1,65 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata veebileheküljelt www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles