Galerii ⟩ Täna ületasid Tartus Raekoja platsil stardijoone ligi 1150 jooksusõpra

Lenel Karu
, reporter
Copy

Päev enne 9. Tartu linnamaratoni anti start järjekordsele Friday Night Runile, mis tõi kokku esialgsetel andmetel 1144 jooksusõpra. Nad kõik läbisid rajal neli kilomeetrit ja nautisid Púr Múddi kontserti. 

Neljandat korda toimunud Friday Night Runi jooks seadis koroonaviiruse tõttu sportlastele tänaseks ette uued normid, mistõttu ligi pooled jooksjad kandsid maski ja püüdsid hoida distantsi teiste võistlejatega. Osalejaid oli rajal küll tavapärasest vähem, kuid siiski piisavalt, et nautida korralikku pingutust öises Tartu kesklinnas.

Tänavu andis enne rajale minekut jooksjatele tuult tiibadesse Púr Múddi kontsert, kelle muusika saatel mõned osalejad juba soojendusharjutusi tegid.

Selleaastane rada oli sama, mis 2018. aastal. Nelja kilomeetri vältel läbisid jooksjad ikoonilisi ja kauneid kohti Tartu südalinnas: Raekoja plats ja Suudlevad tudengid, Tartu ülikooli peahoone, Tartu tähetorn, Toomemägi, Püssirohukelder, Kuradisild ja Inglisild.

Friday Night Runist on igal aastal osa võtnud üle tuhande jooksja. Rekord on 2019. aastast, kui õhtupimeduses säranud Taaralinnas nautis reede õhtut 1444 inimest. Mõistagi sai osalejatele nii enne üritust kui ka kohapeal toonitatud juba elementaarseks kujunenud ettevaatlikkuse reegleid ja soovitusi, et üritus toimuks võimalikult vastutustundlikult ning turvaliselt.

Tartu linnamaratoni programmi moodustavad kolmapäeval peetud lasteüritused, Friday Night Run ning põhijooksud. Järjekorras üheksas Tartu linnamaraton ning ühtlasi Tartu maratoni Kuubiku 2020. aasta hooaeg kulmineerub homme 42, 21 ja 10 km jooksu- ja (kepi)kõnnidistantsidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles