Eraisikud ja ettevõtted saavad kliinikumis nüüd tasulist koroonaproovi anda

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli kliinikum alustas tasulise COVID-19 testimise pakkumist ka eraisikutele ja ettevõtetele
Tartu ülikooli kliinikum alustas tasulise COVID-19 testimise pakkumist ka eraisikutele ja ettevõtetele Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tänasest on kõikidel soovijatel võimalik broneerida aega tasulise Covid-19 proovi andmiseks Tartu ülikooli kliinikumis.

«Kliinikumi ühendlabor alustas Covid-19 analüüside tegemist märtsikuus, kuid seni oli see kättesaadav vaid kliinikumis ambulatoorsetel vastuvõttudel käivate või haiglaravil viibivate patsientide, kliinikumi töötajate ja ka partnerhaiglate jaoks,» ütles Tartu ülikooli kliinikumi ühendlabori direktor Anu Tamm.

Et eraisikud on olnud huvitatud ka ilma saatekirjata prooviandmisest, laiendas ühendlabor sellealast tegevust. «Ühendlaboril on võimekus teenindada ka teisi huvilisi, mis omakorda leevendab nõudlusest tekkinud järjekordi teistes laborites,» selgitas Anu Tamm. Ta lisas, et lisaks eraisikutele on huvi tundnud ka eraettevõtted ning omavalitsused, kellele alates oktoobrist on proovivõtud samuti kättesaadavad.

Proove võetakse N. Lunini 6 maja juures asuvas proovivõtupunktis. Tasulisele Covid-19 proovile on võimalik aega broneerida telefoni teel 731 9100 või kliinikumi kodulehel, valides infektsioonhaiguste erialalt SARS-CoV-2 testi. Saatekirjata maksab analüüs 75 eurot, arve saadetakse e-postile proovivõtuaega broneerides ning selle eest tuleb tasuda enne proovivõtmisele tulemist. Lisaks on võimalik arve eest tasuda kliiniku patsiendiportaalis ePatsient.

Kui Covid-19 proovi võtmist tellivad suuremate kollektiividega ettevõtted, proovi tahab anda enam kui 15 inimest, tuleb neil pöörduda ühendlabori sekretäri poole telefoni 731 9312 teel või e-posti kaudu. «Et ennetada inimeste kogunemist ning pidades kinni hajutamise nõudest, on kliinikum sõlminud kokkuleppe Tartu kiirabiga, kelle Covid-19 proovi võtmise brigaad teeb väljasõidu soovitud asutusse, võtab proovid ning transpordib need omakorda ühendlaborisse,» rääkis ühendlabori direktor.

Mõlema prooviandmise variandi puhul leiab vastused Digiloost järgmisel päeval ning vajaduse korral on võimalik saada vastuse väljatrükk paberil L. Puusepa 8 J-korpuse registratuurist.

Juhul, kui Covid-19 proovi analüüsimisel sai kinnitust positiivne tulemus, tuleb jääda perearsti jälgimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles