Tartu vald viib läbi Ermi tänava ideekonkursi

Tartu Postimees
Copy
Suurem osa Raadi vanast sõjalennuväljast on 1992. aastast kasutuseta seisnud. Tartu vald soovib konkursiga endise ruleerimisraja ehk nüüd Ermi nime kandvale tänavale leida uut väljanägemist.
Suurem osa Raadi vanast sõjalennuväljast on 1992. aastast kasutuseta seisnud. Tartu vald soovib konkursiga endise ruleerimisraja ehk nüüd Ermi nime kandvale tänavale leida uut väljanägemist. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muusemi tagumist parklat Jõhvi maanteega ühendavast Ermi tänavast kujuneb lähiaastail uue Raadi piirkonna peatänav. Tartu vald korraldab ideekonkursi, et leida Ermi tänavale parim ruumiline lahendus.

Tartu vallavalitsus teatas, et konkursi eesmärk on piirkonna eripärast tulenevalt väga mitmekülgne: ühelt poolt peaks säilitama militaarlennuvälja superstruktuure, teisalt peaks olema keskkond inimsõbralik, linnaehituslikult nüüdisaegne, funktsionaalne ja teostatav.

Vallal on plaan kujundada olemasolev betoontee ümber tänapäeavseks tänavaruumiks, mis sisaldab nii liikluspindu, haljastust kui olengualasid. 

Tänava äärde peaks mõne aasta pärast kerkima lisaks korterelamutele ka ärihooned, eakatekodu, lasteaed ja kool.

«Ruum peab jätma võimaluse suurürituste (näiteks militaarparaadid, kontserdid, rallid või messid) korraldamiseks nii Ermi tänaval kui ka sümbioosis ERMi B-parkla ja teiste aladega,» seisab Tartu valla teates.

Tänaval hakkab sõitma ühissõidukid, sinna peaks rajatama rattaringluse parklaid ning autojagamisteenuse ja -laadimise taristu.

Esitatud ideekavandite hulgast valib parima lahenduse žürii. Konkursi tulemused selguvad uue aasta alguses.

Ideekonkursil otsitakse:

  • Liikluskorraldus ja tänavaala parkimiskorraldus (sh sõidutee, kergliiklustee või eraldiseisvad kõnniteed ja jalgrattateed, ühistranspordi kulgemine ja peatused, parkimisala, erineva kasutusega liikluspindade ligikaudsed laiused jne)
  • Tänavamaa haljastus (sh eraldusalade ulatused, taimestuse tüübid, tihedus, asetus, võimalik konteinerhaljastuse kasutus jne)
  • Tänavaruumi valgustuse ja sademevee võimalikud lahendused
  • Sotsiaalsed kogunemiskohad tänavaruumis (olengukohad- taskupargid, nende tihedus, suurus, sisu, mikropuhkealade sidumine lähedale jäävate suuremate roheliste struktuuridega)
  • Tänava elementide katete tüübid (asfalt, betoon, betoonkivi, sõelmed jne)
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles