Päästeameti ennetustöö osakonna eksperdi Mikko Virkala sõnul tuleb varuda kindlasti ennetavas võtmes ehk lähtuda tasub ütlusest «varu enne maru». «Toidu varumise osas kehtib lihtne reegel: varuda tasub kohe söödavaid või kergesti valmistatavaid toiduaineid: pudrud, makaronid, müslibatoonid, pähklid, kuivatatud puuviljad jms. Toitu tasub hoida ringluses: võtta, aga panna tagasi. Vee varumisel peaks lähtuma teadmisest, et inimene vajab kolm liitrit vett päevas ehk 21 liitrit nädalas,» selgitas ta.
Virkala toonitab, et ainuüksi vee ja toidu varumisest ei piisa. Läbi tuleb mõelda ka alternatiivsed sidevahendid, valgusallikad, võimalused toidu valmistamiseks jms. «Kindlasti peaks kodus olema akudel töötav raadio, taskulambid, laetud akupangad, matkapriimused või gaasigrillid,» tõi ta mõned näited. Varuma peaks samuti ravimeid ja hügieenitarbeid ning mõtlema läbi iga pereliikme võimalikud erivajadused. Unustada ei tohi ka lemmikloomi ning tuleb hoida nende toiduvarud korras.
Päästeameti kampaania «Varu enne maru» raames on võimalik varude soetamise asjas konsulteerida ka otse päästeameti esindajatega, kes jagavad koos naiskodukaitsjatega vastavat infot pühapäeva hommikul kell 10–12 viies Eesti linnas: Tallinnas (Nõmme turu ees), Tartus (Eedeni Keskus ees), Viljandis (Maksimarketi ees), Haapsalus (Kaubamaja ees) ja Narvas (Maksimarketi ees).
Elanikkonnakaitse nädalal nõustab päästeamet korteriühistuid ning koostööpartnereid, et kasvatada elanikkonna teadlikkust ning suurendada valmisolekut võimalikeks hädaolukordadeks. Selle aasta jooksul jõuab kõigi Eesti elanike postkasti trükis kriisijuhistega.