Galerii ⟩ Lidli ehitus võtab ilmet

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Kalda tee 29 krundil peaks järgmise aasta juuliks valmis saama Tartu esimene Saksa odavpoeketi Lidli kauplus. Ehitustööd maksavad ligi kolm miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Poe ehitamine muutis Annelinnas ka liikluskorraldust. Lidl andis Tartu linnale Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmiku väljaehitamiseks maad, kogu ristmik tuli linna maale. Ristmiku ümberehitamine maksis ligi 800 000 eurot, kõik kulud kandis Lidl. Täna pärastlõunal oli näha, et ristmik on enam-vähem valmis, kuid veel polnud maha märgitud teekattemärgiseid.

Liikluskorraldus Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmikul märkimisväärselt ei muutunud, lisandusid eraldi sõidurajad Lidli poe parklasse pööramiseks ning eraldi rada sealt linna, Ihaste ja Jaamamõisa poole sõitmiseks. Jooniselt puuduvad foorid.
Liikluskorraldus Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmikul märkimisväärselt ei muutunud, lisandusid eraldi sõidurajad Lidli poe parklasse pööramiseks ning eraldi rada sealt linna, Ihaste ja Jaamamõisa poole sõitmiseks. Jooniselt puuduvad foorid. Foto: Kristjan Teedema. Montaaž Ivari Lipp.

Lidli parklast saab Kalda teele pöörata nii paremale kui vasakule, samuti saab sõita otse Kaunase puiestee suunas. Jalakäijatele on ette nähtud uued kõnniteed ning sõidutee ületamise kohad. Jalgratturid ja jalakäijad peavad jagama kergliiklusteed, mis on markeeringuga pooleks jagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles