Tartu lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Helve Raigi ärasaatmine Tartu ülikooli muuseumi valges saalis.
Helve Raigi ärasaatmine Tartu ülikooli muuseumi valges saalis. Foto: Sille Annuk

Tartu Tähe kavaler Helve Raik saadeti Toomel viimsele teekonnale

Tartu Tähe kavaleri Helve Raiki (14. juuli 1932 Rakvere – 12. september 2020 Tallinn) olid Tartu ülikooli muuseumi valgesse saali Toomel tulnud viimsele teekonnale saatma tema kolleegid, õpilased, lähedased ja tuttavad.

Piiskop Joel Luhamets, Tartu linnapea Urmas Klaas, Tamme gümnaasiumi direktor Ain Tõnisson, Helve Raigi õpilane, poliitik Mart Siimann ning Tartu ülikooli rektoraadi esindaja, psühholoog Aune Valk meenutasid oma järelehüüdes lillede ja pärgadega kaunistatud puusärgi juures Helve Raiki kui tugevat, säravat ja sihikindlat isikut. Koolis jäi ta meelde päikeselise õpetajana, kes suutis panna õpilased ja kolleegid ühiselt tegutsema, hariduselu korraldajana oli tema sõnadel kaalu ja tegutsemisel kaalukaid tagajärgi.

Leinatalitusele andis muusikalise tausta Kaunimate Aastate Vennaskond. Helve Raik maeti Raadi kalmistule. Raimu Hanson

Stomatoloogiakliiniku kahte töötajat kahtlustatakse korruptsioonis

Politsei- ja piirivalveameti korruptsioonikuritegude büroo on esitanud Tartu ülikooli kliinikumi stomatoloogiakliiniku juhatajale ja ülemõele kahtlustuse, mille järgi on nad rikkunud riigihangete nõudeid.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Ken Kiudorf sõnas, et alustatud kriminaalmenetluses selgitatakse välja, kas kliiniku juhataja ja ülemõde on rikkunud riigihanke menetluse nõudeid eesmärgiga anda eelis ühele konkreetsele ettevõttele. «Kahlustuste aluseks olev riigihange puudutab stomatoloogiakliiniku uute ruumide sisustamist. Samuti vajab selgitamist, kas sellise võimaliku tegevuse eest on saadud vastuteeneid,» ütles Kiudorf.

Stomatoloogiakliiniku juhatajat kahtlustatakse ka selles, et oma erahambaravikabinetis on ta osutanud viimased seitse aastat klientidele hambaraviteenuseid selleks tegevusluba omamata. TPM

Kliimakavasse saab sõna sekka öelda

Tänasest saavad tartlased tutvuda linna energia- ja kliimakavaga «Tartu energia 2030». Ettepanekuid saab teha linna kodulehel 23. oktoobrini, mil kava on avalikul väljapanekul.

Kava annab ülevaate energia tootmisest ja tarbimisest Tartus ning selle mõjust keskkonnale ja kliimale, eesmärgiks on seatud energiakasutus linnas tõhusamaks muuta, suurendada taastuvenergia tootmist ja tarbimist. Olulisel kohal on ka kliimamuutustega kohanemise vajadus, linna rohevõrgustiku arendamine ja inimeste teadlikkuse tõstmine.

Kliimakava raames on koostatud ka Tartu jalgrattaliikluse strateegiline tegevuskava aastateks 2020-2040, mille kohta samuti oodatakse linlaste arvamusi. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles