Fotod ⟩ Tähtvere õunaõuepäev möödus kodukohvikuteta

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lapsed lootsid täikal müüdud kraami eest saadud tulu anda loomade varjupaigale.
Lapsed lootsid täikal müüdud kraami eest saadud tulu anda loomade varjupaigale. Foto: Raimu Hanson

Tähtverelased ja nende külalised lähemalt ja kaugemalt, näiteks Jaan Muna Ropkast, kogunesid täna hommikul ingerisoomlaste maja ümbritsevasse aeda, et ajada õunaõuepäeva asju ja kuulata sellesse päeva sobivaid vestlusi. Ettevõtmise korraldanud Tähtvere selts andis varakult teada, et seekord jäävad kodukohvikud ära. No mis sa teed, kui kole viirus luusib ringi ja tahab külge hakata!

Madis Ligi saatis Irja Lutsari pärast vestlust lava juurest eemale. Pingil ootas neid Jaan Muna (paremal).
Madis Ligi saatis Irja Lutsari pärast vestlust lava juurest eemale. Pingil ootas neid Jaan Muna (paremal). Foto: Raimu Hanson

Aga just viirus oli üheks põhjuseks, mis tõi Muna Jaani Tähtverre. Või õigemini sellest teadmiste kogumine, sest tähtverelastele kõneles Irja Lutsar, keda nimetatud iseäralik vanahärra peab Arkadi Popovi kõrval kõige usaldusväärsemaks koroona alal. Raadioajakirjanik Madis Ligi juhtis aga ka mitme teise muul alal asjatundja vestlust alates Hispaania teeteost kuni ohutu tulekustutamise ja prügi tõhusa sorteerimiseni.

Õunad elevantidele.
Õunad elevantidele. Foto: Raimu Hanson

Samal ajal käis aga veidi eemal õunte kogumine Tallinna elevantidele, aia teises servas aga olid püsti pandud letid, et lapsed saaksid täikat teha. Nimelt võisid noored tähtverelased müüa ja vahetada oma mänguasju, käsitööd, maiustusi või ka väikseks jäänud rõivaid.

Teiste hulgas oli paar-kolm meetrit kõrvuti laotanud laiali Härma kooli sõpruskond, kuhu kuuluvad neli tüdrukut, kellel on kokku kolm perekonnanime. Neil oli pakkuda omatehtud seepe, käepaelu, järjehoidjaid ja rinnamärke. Tulu lubasid nad anda Tartu kodutute loomade varjupaigale, sest neile meeldivad loomad, mille kinnituseks oli nende laua all ja aegajalt kõrval üheaastane inglise springerspanjel Roosi.

Tegutses ka täiskasvanud müüjaid. Muu hulgas oli võimalik osta aia-, metsa- ja meesaadusi. Oma leti oli välja pannud Tähtveres tegutsev ettevõte, mis müüb oma toodanguna plaate ja muid muusikakandjaid Vaiguviiuli märgi all.

Võimalus oli osta Vaiguviiuli plaate ja muid muusikakandjaid.
Võimalus oli osta Vaiguviiuli plaate ja muid muusikakandjaid. Foto: Raimu Hanson

Üsna värava lähedal tegutses Tartu kõrgema meditsiinikooli esindus. Nad õpetasid korralikult käsi pesema ja desinfitseerima. Ja igaüks kes soovis, võis pärast hoolsat kätehõõrumist need panna erilise valgustusega kasti ja läbi pilu veenduda, et mõnigi osa nahal tuli veel kord üle nühkida.

Tartu kõrgema meditsiinikooli esindus õpetas käsi pesema ja desinfitseerima.
Tartu kõrgema meditsiinikooli esindus õpetas käsi pesema ja desinfitseerima. Foto: Raimu Hanson

Tähtvere selts on õunaõuepäeva korraldamise eel avaldanud lootust, et «koroonaviiruse osas jõuame kevadeks uue reaalsuseni ning saame siis välja kuulutada Tähtvere esimesed õunaõiekohvikud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles