Tartumaale nakatunuid ei lisandunud

Tartu Postimees
Copy
Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga neli kollet.
Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga neli kollet. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 969 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 22 tulemus osutus positiivseks. Tartumaale positiivseid teste ei lisandunud. 

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testi tulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 14 inimesel. Ida-Virumaale laekus neli uut positiivset testi tulemust ja Raplamaale kaks. Kahel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale (kõik Tallinna) ööpäevaga lisandunud 14 haigusjuhust kuuel on tegemist varasemate haigete pere- ja lähikontaktsetega ning kahel juhul haigestuti töökontakti kaudu. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on hetkel veel täpsustamisel.

15. ja 16. septembril lisandunud haigusjuhtudest oli kahel juhul tegemist Poolast ja Valgevenest sisse toodud juhtumitega ning kuuel juhul varasemate haigestunute kontaktsetega.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on neli aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 17, Gourmet Coffee koldega 25 ning muusikakoldega seitse. Tallinna Männi lasteaia koldes on nakatunuid kaheksa. Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 1131 inimest, kellest 191 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud nelja uue juhtumi puhul on kahel juhul tegemist koolist saadud nakkusega, ühel juhul on varasema nakatunu lähikontaktsega ja ühe juhtumi nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Kokku on Ida regioonis seitse aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16 ja Ojamaa kaevanduse koldega üheksa haigusjuhtu. Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud viis inimest (neli inimest liikus nn tuttavate koldesse) ja Sillamäe töökoha koldega 16 inimest. Tutvuskonna koldes on tänahommikuse seisuga 21 inimest. Koolikoldes on seitse inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 429 inimest, kellest on haigestunud 86.

Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga neli kollet – Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut), tudengikolle (viis inimest) ja matusekolle (kuus inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 194 inimest, kellest 46 on haigestunud.

Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 44 inimest, kelles üheksa on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele: Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida. Kindlasti võiksid ürituste osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

17. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 19 inimest, juhitaval hingamisel on kolm  patsienti. Koju saadeti 3 inimest, 1 inimene viidi Ida-Viru Keskhaiglast üle teise haiglasse ja 1 inimene viidi üle mitte-COVID 19 osakonda. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 5. Tänaseks on haiglates lõpetatud 428 COVID-19 haigusjuhtumit 415 inimesega.

17. septembri seisuga on tervenenud 2 337 inimest. Neist 1 787 inimese (76,5%) haigusjuhtum on lõpetatud, 550 inimese puhul (23,5%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 25,36. Eestis on kokku tehtud üle 180 000 esmase testi, nendest 2 778 ehk 1,53 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles