Viskimaias noormees käis ühes poes kaheksa korda vargil

Tartu Postimees
Copy
Viski.
Viski. Foto: Toomas Tatar

Tartu maakohus mõistis süüdi 23-aastase Tartu noormehe, kes mullu suvel rabas kaheksal korral Kalda teel asuvast Maxima kauplusest kaasa pudeli viskit, kuid jättis selle eest maksmata.

Noormehe viskimaitse oli üsna varieeruv. Noosiks läks nii Iirimaa, Šoti kui Ameerika Ühendriikide tammevaatidest pärit rüübe.

Esimesel korral, mullu juunis viis ta poest kaasa pooleliitrise Ballantinesi viski. Kolm päeva hiljem pistis ta samas kaupluses põue sama marki viski, kuid pudel oli tol korral 0,7-liitrine. Napilt kaks nädalat hiljem naasis noormees samasse poodi ning pistis siis põue liitrise viski Jack Daniels.

Seejärel pidas noormees vargusretketel väikese pausi ning naasis uuesti samasse poodi viskit noolima pea kuu aega hiljem. Siis võttis ta poeriiulilt mõnetunniste vahedega kaasa kolm pudelit viskit. Esimene pudel, 0,7-liitrise Grantsi viski, rändas noormehe põue kella kümne ajal hommikul. Keskpäeva paiku võttis ta poest kaasa juba liitrise Jack Danielsi ning kella poole kaheksa ajal õhtul rabas letilt kaasa samuti liitrise Jack Danielsi.

Viskijahile naasis ta uuesti augustis, mil kella üheksa ajal pani ta põue liitrise Jack Danielsi ning veerand tundi hiljem proovis maksmata lahkuda 0,7-liitrise Ballantinesi viskiga.

Kui viskivargusega tegi mees poele kahju veidi üle 230 euro, siis lisaks peab ta kinni maksma ka kaupluse turvaruumi ukse, mille ta kinnipidamisel ära lõhkus. Turvaruumi uks läheb noormehele maksma veidi üle 320 euro.

Kohus määras mehele 1200 euro suuruse trahvi ning lisaks peab ta tasuma ligi 1000 eurot menetluskulusid. Koos trahvi, menetluskulude ja kahjutasuga läksid vargused noormehele maksma üle 2700 euro.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles