Tartumaal uusi nakatumisi ei tuvastatud

Tartu Postimees
Copy
Ka Tartusse lisandus täna mitmeid nakatunuid.
Ka Tartusse lisandus täna mitmeid nakatunuid. Foto: Margus Ansu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1068 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 25 tulemus osutus positiivseks. Tartumaal uusi haigusjuhte ei tuvastatud.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 16 inimesel. Võrumaale lisandus neli ning Ida-Virumaale, Jõgevamaale ja Raplamaale üks uus koroonaviiruse haigusjuht. Kahel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale (neist 14 Tallinna) ööpäevaga lisandunud 16 ja Raplamaa ühest uuest haigusjuhust on hetkel teadaoleva informatsiooni põhjal neli seotud nakatumisega tutvusringkonnas. Ülejäänud haigusjuhtude asjaolud on täpsustamisel.

4. ja 5. septembril lisandunud haigusjuhtudest kuus olid seotud jalgpalliklubiga Nõmme Kalju ning viis haigusjuhtu nakatumisega töökohas ja tutvusringkonnas. Kolm juhtu toodi sisse Euroopa Liidu riikidest. Kaheksa haigusjuhtu olid seotud kohvikus Gourmet Coffee 29. augustil peetud erapeoga. Terviseamet ja kohvik teevad lähikontaktsete selgitamisel tihedat koostööd. Gourmet Coffee töötajad üritusel ei viibinud ja lähikontaktsete ringi ei kuulu.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on viis aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 14, Ülemiste City koldega üheksa, Courmet Coffee koldega kaheksa ning saunapeokoldega seitse nakatumist. Vene draamateatri koldega on seotud seitse haigusjuhtu (tööl ja pereringis nakatumine kokku).

Tallinnas on 100 000 elaniku kohta 27,4 Covid-19 haigusjuhtu.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel ligi 620 inimest.

Ida-Virumaa haigusjuht on seotud nakatumisega pereringis.

Terviseameti Ida regionaalosakonna jälgimisel on seoses SARS-CoV-2 levikuga üle 580 inimese. Osakonna tegevuspiirkonnas on viis aktiivset kollet, millest suurim on 56 haigestunuga (neist 31 on töötajad ja 25 töötajate lähikontaktsed) Estonia kaevanduse kolle. Jõhvi Keldri koldega on seotud 15, Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega 15, Ojamaa kaevanduse koldega 9 ning Viru vangla koldega 5 haigusjuhtu (kolm töötajat ja kaks töötaja pereliiget).

Võrumaa kõik neli haigusjuhtu on seotud seltskondliku koosviibimisega, kokku on sellest tuleneva koldega seotud seitse nakatumist. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses ligi 200 inimest, kellest 17 on haigestunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles