Talu peremees: suurem osa siinsest rahvast võttis ralli rõõmuga vastu, oli vaid üksikuid torisejaid (1)

Lenel Karu
, reporter
Copy
Jaani talu pererahvas nautis laupäeva õhtu viimast katset viljakärule ehitatud vaateplatvormilt.
Jaani talu pererahvas nautis laupäeva õhtu viimast katset viljakärule ehitatud vaateplatvormilt. Foto: Margus Ansu

Rally Estonia viimast laupäevast kiiruskatset Elva lähedal vaatas Jaani talu peremees Heigo Hanni koos lähedastega viljakäru pealt. Sealt oli vaade parem kui publikul tema maja ees. Esimest korda Vellaveres toimunud rallikatse võtsid külaelanikud peremehe sõnul rõõmuga vastu, sest korraldajad on teinud suurepärast tööd. 

«Rally Estonia on toonud meile ainult rõõmsaid tundeid, sest korraldusmeeskond tuli kohale ja leppis enne rallit meiega kõik kenasti kokku. Ja tuhat inimest, kes siia korraga saabus, pole nii väga palju,» rääkis Hanni. 

Peremees pani publikule üle Lõuna-Eesti südamele seda, et inimesed ei viskaks maha prügi ja kasutaks kohale toodud tualette. Ta kinnitas, et püüdis rallifänne ka ise mitmel moel aidata. Ka keset vestlust ajakirjanikuga astus talle ligi üks võõras ja palus talle õue pealt matkatool 15 euroga maha müüa. «Saku telgis müüdi, aga seal said need otsa,» põhjendas mees. Paraku oli tool peremehel juba kellelegi broneeritud.

Hanni arvates ei peaks inimesed ralli korraldajatele midagi ette heitma. «Vaadake telepilti ja katseid eri kohtades. Meeskonnal oli kahtlusi, kas kõik sujub nii nagu vaja, aga siiani on WRC esimene etapp väga hästi õnnestunud,,» arutles ta.

Vellavere rahvast olevat suurem osa ralli toimumist toetanud, aga leidus ka üksikuid torisejaid. Peamiselt muretsetakse teede ja koristamise pärast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles