Esimene ralliõhtu: võidujooks viimase ämbri nimel, mõrkjas meel ja redeliga kaameramehe abistamine

Copy
Soomest pärit Timo Elo (paremalt esimene) on rallifänn olnud üle 30 aasta. Temaga samasse seltskonda kuuluv mees ostis Raadimõisa Konsumist ära viimase ämbri, mille pealt oli hea kiiruskatset üle aia jälgida.
Soomest pärit Timo Elo (paremalt esimene) on rallifänn olnud üle 30 aasta. Temaga samasse seltskonda kuuluv mees ostis Raadimõisa Konsumist ära viimase ämbri, mille pealt oli hea kiiruskatset üle aia jälgida. Foto: Margus Ansu

Esimest Rally Estonia kiiruskatset pidi reede õhtul suur hulk fänne nautima piiratud vaateväljaga. Selleks, et Ott Tänaku ja Martin Järveoja kihutamist näha, tuli kodust kaasa haarata redel, tõstuk või lähimast kauplusest viimane ämber. Kes tahtis, nägi piisavalt. Aga oli ka neid, kes lahkusid nukras meeleolus.

Valget kattebännerit maha kiskudes ja aia vahelt piiludes ootasid Tänaku ja Järveoja autot ärevusega kolm naist. See kuldne kolmik ei jõudnud veel augustiks midagi otsustada, kui rallipassid olid juba läbi müüdud. «No ei saa selliseid otsuseid ju kohe kiiruga teha ja jäimegi hiljaks,» selgitas Anneriin Truu. Temaga kaasas olnud Kaia Jõgiste tunnistas, et meel on nukker, et lähemalt ralliautosid ei näe. Ta elab ise Eesti Rahva Muuseumi kõrval ja ütles, et korraldajad oleks võinud rohkem mõelda inimeste peale, kes aia taha tulevad. «Kõik ju teadsid, et rahvas tuleb. Oleks siis võinud ju need bännerid aia pealt ära võtta, vähemalt oleks võre vahelt rohkem näinud. Inimesed oleks selle eest olnud isegi valmis  maksma,» leidis Jõgiste.

Naised ralliraja ääres - vasakult Malle Truu, Kaia Jõgiste ja Anneriin Truu - olid reede õhtul küll nukrad, aga võtsid ajaloolisest sündmusest kõik, mis võtta andis.
Naised ralliraja ääres - vasakult Malle Truu, Kaia Jõgiste ja Anneriin Truu - olid reede õhtul küll nukrad, aga võtsid ajaloolisest sündmusest kõik, mis võtta andis. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles