Segaduses rallifännid otsivad paaniliselt sissepääsu vaatajate alale (2)

Lenel Karu
, reporter
Copy
Segaduses rallifännid Rein (vasakul) ja Taavi otsisid Tartus täna kella 17 paiku Raadimõisa lähistel Narva mnt-Vahi tn ristmikul pealtvaatajatele mõeldud sissepääsu.
Segaduses rallifännid Rein (vasakul) ja Taavi otsisid Tartus täna kella 17 paiku Raadimõisa lähistel Narva mnt-Vahi tn ristmikul pealtvaatajatele mõeldud sissepääsu. Foto: Margus Ansu

Kuigi juba täna kell 19 algab Tartus Rally Estonia esimene kiiruskatse, ei pruugi kõik pealtvaatajad õigeks ajaks õigesse kohta jõuda.

Kella 17 paiku valitses Raadimõisa pargi lähistel Vahi tänava ja Narva maantee ristmikul suuremat sorti segadus. Mõned rallipassiga pealtvaatajad ei leidnud üles VIP-sissepääsu pealtvaatamise alale ning samal ajal pöördusid liikluskorraldajate suunamisest hoolimata mitu autojuhti politseinike poole, et mõista, kuidas nad oma koju või majutuskohta pääsevad.

Ristmikul liiklust reguleerinud ametnike sõnul tuli neile kolm päeva tagasi teade, et Tartus tuleb Narva maanteel Muuseumi tee ja Kõrveküla lõik sulgeda oodatust veel varem. Kella 16st hakkasid kollastes vestides töötajad ristmikul autojuhtidele suunda näitama, kuid kõik seda infot ei mõistnud.

Veidi pärast kella 16 tulid liikluskorraldajatele abiks politseinikud, kes autojuhtidele olukorda selgitasid. «Korraldajad on paika pandud turvatöötajad ja liikluskorraldajad, kes peaksid kõiki erilube teadma. Politseile pidi jääma avaliku korra hoidmine, aga paraku tuleb selgitustööd oodatust rohkem teha,» ütlesid politseinikud tänaval.

Rally Estonia Tartu valla erikiiruskatse tõttu suleti reedel liiklus kella 16st Narva maanteel Muuseumi tee ja Kõrveküla vahelisel lõigul.
Rally Estonia Tartu valla erikiiruskatse tõttu suleti reedel liiklus kella 16st Narva maanteel Muuseumi tee ja Kõrveküla vahelisel lõigul. Foto: Margus Ansu

Näiteks tulid kaks saarlastest rallifänni Taavi ja Rein ristmikule politseinike käest uurima, kuidas ikkagi pealtvaatamisalasse pääseb. «Siin pole pealtvaatajatele mitte ühtegi viita ega silti ja me ei ole ainukesed, kes midagi üles ei leia,» kurtis Taavi. «Näeme ala küll kaugelt, aga kust ometi sisse pääseb? Varsti hakkab ju katse,» oli Rein mures.

Politseinikud soovitasid otsida Rally Estonia kodulehelt lisainfot, et segaduses fännid oma küsimustele vastused saaksid. «Oleme kaks korda aedade tagant ringi ümber ära jalutanud. Ilmselt kuskil mingi infoliin on, aga lootsime, et meie elu saab olema ikka veidi lihtsam,» selgitas Taavi. 

Lõpuks otsustasid mehed siiski Raadimõisa pargi poole jalutama hakata ja sealt lahenduse leida.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles