Tartumaal on neli aktiivset koroonakollet, jälgimisel 210 inimest (1)

Copy
Viimastel päevadel on positiivse koroonaproovi andnud juba kolm Tartu ülikooli tudengit.
Viimastel päevadel on positiivse koroonaproovi andnud juba kolm Tartu ülikooli tudengit. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 885 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 20 tulemus osutus positiivseks. Rahvastikuregistri andmete järgi laekus viis positiivset testi tulemust Harjumaale (neli Tallinna) ja kaks Tartumaale (kõik Tartu linna), 12 Ida-Virumaale ning ühel positiivse testitulemuse andnu elukoht pole rahvastikuregistris registreeritud.

Tartumaale lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega.

Tartumaal on tänahommikuse seisuga aktiivseid koldeid neli: perekondlik kolle – viis haiget, mis sai võimaliku alguse Auras toimunud ujumisvõistlustelt, Vabanki puhang 37 nakatunuga, Naiivi puhang 21 nakatunuga ja Shootersi puhang 19 nakatunuga.

Lõuna regionaalosakonna poolt on aktiivsel jälgimisel 210 inimest.

Harjumaa üks juhtum on sisse toodud Tšehhist, neli ülejäänud juhtumi nakatumise asjaolusid veel täpsustatakse. Kokku on tänahommikuse seisuga terviseameti Põhja regionaalosakonna poolt aktiivsel jälgimisel 185 inimest.

Ida-Virumaa 12 juhtumi puhul  on kõik seotud baariga Jõhvi Kelder. Haigestunud on kaheksa baari külastajat, kolm nende pereliiget ja kaks isikut on nakatunud töökohas. Kokku koldes praegu 13 inimest. Ida regionaalosakonna poolt on aktiivsel jälgimisel 142 inimest.

20. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kümme inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Uusi Covid-19 haigusjuhtumeid avati kolm. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Tänaseks on haiglates lõpetatud 400 Covid-19 haigusjuhtumit  387 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2009 inimest. Neist 1531 inimese (76,2%) haigusjuhtum on lõpetatud, 478 inimese puhul (23,8%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja ta ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 7,9.

Eestis on kokku tehtud üle 138 000 esmast testi, nendest 2227 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me

Kuidas kaitsta ennast ja teisi?

•             Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.

•             Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski.

•             Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimalusel vältida.

•             Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.

•             Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.

•             Aevastamisel või köhimisel tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb koheselt visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätikut puudumisel kasuta oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.

•             Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.

•             Mistahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.

Covid-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Lisainfot Covid-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles