Galerii Ihaste päev tuli päikesepaiste ja hobustega (1)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Täna kella 18ni peetakse kuuendat korda Ihaste päeva, mis sedapuhku leidis aset Vana-Ihaste ratsaspordikeskuses.

Ihaste seltsi liige Kalle Pilt ütles, et sel korral tuli kohale üle 800 inimese, kui eelmistel aastatel on arv jäänud 400 ja 600 vahele.

Sel aastal oli kogunemisala talli juures ning mitmed ettevõtmised olid seotud hobuste ja ponidega. Nii sai päeva jooksul käia mitu korda tallis ekskursioonil, kuid ka sõita nii ponide kui ka kaarikuga. Keskpäeval oli ratsaspordikeskuse juures sagimist omajagu, muu hulgas oli laat, sai kuulda laululapsi ning tutvuda politsei ja päästeametnike tööga.

MTÜ Ihaste Elanike Liit oli väljas telgiga, milles müüdi küpsetisi ning maitsetaimi ning saadud tulu koguti Ihaste metsavaidlusega kaasnevate kulude katteks, ütles juhatuse liige Ingrid Sahk. «Kohtukulud saime kaetud, kuid neid kulusid on veel,» lisas Sahk.

Ihaste elanik Annika Jänes ütles, et tema tunneb pigem Uus-Ihaste elanikke, Vana-Ihaste omasid mitte nii väga. Ta möönis, et Ihaste päeva ongi vaja selleks, et tekiks kogukonnatunne ning elanikud saaksid omavahel rohkem tuttavaks.

Ihaste päeval leidis aset ka kokandusvõistlus ning võitja selgus rahvahääletuse käigus. Võitis kodukokkade võistluse võistkond koondnimega Pitsapeatus, mille meeskond oli valmistanud mitmesuguseid pitsapalasid. Spordivõistluse Ihaste rogaini stardis oli kaheksa kaheliikmelist võistkonda ning võitis võistkond Radiaator, mille moodustasid Toomas ja Madis Roosma.

Jooksuvõistlusel oli stardis 19 osalejat ning kahekilomeetrise raja läbis absoluutarvestuses kõige kiiremini 23-aastane Rando Ernits, naistest oli parim Keiti Sikk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles