Galerii ⟩ Kuidas käis alkoholi ostmine ja joomine reede õhtul Tartu südalinnas

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy

Mitmes Tartu lokaalis prahvatanud koroonakolle pani inimesi kesklinnas reede õhtut rahulikumalt võtma. Inimesi liikus küll ringi, aga nad istusid pigem väljas kui sees ning üldiselt järgisid reegleid.

Kui alkoholimüügi lõpp hakkas lähenema, tungles inimesi Rüütli tänava alkopoes Super Alko – müüjate sõnul küll mitte rohkem kui tavalisel reede õhtul. Vaatluse järgi tundus, et ostjad varusid endale alkoholi ka lähedal asuvatest lokaalidest ja pargis joomiseks. Hiljem oli mõnda neist näha Pirogovi pargis. Rahvamassi koos polnud, istuti küll seltskondade kaupa, kuid hajutatult.

Pargis istus ka üks seltskond välisüliõpilasi, kes oli otsustanud värskes õhus olemist eelistada kinnises ruumis baaridele. Nad küsisid ajakirjanikult küsimusi koroonaviiruse leviku kohta Tartus, sest neil polnud sellest ülevaadet: ingliskeelset ametlikku infot koroonaleviku kohta Tartus on raske saada.

Rüütli tänava lokaalides käis pigem vähem külalisi kui varasemalt. Pirogovi baari töötajad ütlesid, et paar nädalat tagasi ei mahtunud nende baarileti ees väga liikuma, nüüd istus seal ainult neli inimest. Terrassid olid siiski täis, mitte ainult Raekoja platsis ja Rüütli tänaval, vaid ka pubis Pahad Poisid.

Lokaali Kivi sisehoovis toimus reggae- ja dancehall-muusika pidu. Seal müüdi soovijatele jooke välibaaris ja sisse väga asja polnudki. Möku paistis silma ainsa kohana, kus töötajad maske kandsid. Muidu oli linnas näha maski veel ühel Möku ja ühel Pirogovi baari külastajal.

Kolme lähestikku asuva ööklubi, Vabanki, Leveli ja Maasika uksed olid kinni. Söögikoht Fasters oli pea inimtühi võrreldes tavapärasega: sees istus üks seltskond ja väljas leidus mõningaid inimesi.

Reede viimasel tunnil hakkas terviseamet koos politseiga kontrollima, kuidas lokaalides alkoholimüügi piirangut järgitakse. Südaöö paiku jäi südalinna lokaalidesse veel inimesi, kes lõpetasid enda viimaseid jooke. Tundus, et vahetult enne müügipiirangut olid mõned ostnud endale jooke ette hulgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles