Tartumaale lisandus viis uut koroonapositiivset

Tartu Postimees
Copy
Koroonaproov.
Koroonaproov. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 961 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, lisandus 10 positiivset testi tulemust.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus viis positiivset testi tulemust Tartumaale (kolm Tartu linna) ja kaks Harjumaale (üks Tallinna). Kolme positiivse tulemuse maakond on teadmata. Ühel juhul on haigus Saksamaalt sisse toodud. Ülejäänud nakatunutega täpsustatakse veel asjaolusid.

7. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi üheksa inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 395 COVID-19 haigusjuhtumit 382 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1 956 inimest. Neist 1 482 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (75,8 protsenti), 474 inimesel (24,2 protsenti) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 123 000 esmast testi, nendest 2133 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti kodulehelt.

Terviseamet toonitab, et järgmised kaks nädalat on Eestis kriitiline aeg, mille jooksul on meil võimalik need puhangud kontrolli alla saada, juhul kui me kõik käitume vastutustundlikult. Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitatav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimaluse korral vältida. Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mistahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võtta ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik COVID-19 kahtlusega patsiendid saata testimisele.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles