Fotod ⟩ Kergliiklustee ehitamiseks võeti maha rongimüra summutanud puud (2)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Tartus jätkub Vaksali ja Tähtvere linnaosa ühendava kergliiklustee ehitus Vaksali ja Tuglase tänava ristmikul, kus eile algasid raietööd. Puud on seni toiminud kui müratõke, kuid uut tõket rongihelide summutamiseks linnavalitsus kavandanud pole. 

Linnavalitsuse pressiteate väitel tehakse raiet linnale kuuluval maal vaid selles osas, mis on vajalik tööde tegemiseks, ning säilitatakse nii palju puid, kui on võimalik. Ehituse käigus rajatakse mõlemale poole teed bussiootepaviljonid, mis on osa uue kergliiklustee võrgustikust. Raietööde tegemiseks oodati raierahu lõppu ning olemas on ka raieluba.

Vaksali tänava lähistel Tammsaare tänaval elav Urmas Jaagusoo pole raiega sugugi rahul. «Paradoksaalne on asjaolu, et kergliiklustee, mis peaks kasvatama inimestes keskkonnahoidlikke liikumisviise, võtab oma ohvriks rohelise kaitsemüüri, mis on Tammsaare tänava elanikke kaitsnud müra ja avaneva tööstusmaastiku eest,» lisas ta.

«Lapsed vibutasid täna ehituse poole rusikat, sest eks nad ju mõtlevad kohast kui oma koduhoovist,» rääkis Jaagusoo. Ehkki samasse kohta tuleb uus haljastus, on tema hinnangul suurte puude maha võtmisega olukord pikaks ajaks rikutud.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm on Jaagusooga raudteemüra asjus suhelnud. Linnavalitsus pole sinna kohta puude asemele müratõket kavandanud. «Võtan sel teemal ühendust Eesti Raudteega ning uurin nende poolt müratõkke ehitamise võimalusi,» lisas Tamm.

Vaksali ja Näituse tänava ristmikust Rohelise pargini ulatuv 3,2 kilomeetri pikkune kergliiklustee valmib 2021. aasta lõpus. Selle ehitamisel rajatakse lõigule raudteekoridoriga paralleelselt kulgev jalgratta- ja jalgtee ning tehakse korda sõiduteed. Ehituse ajal on alal kiiruspiirangud.

Kergliiklustee joonis.
Kergliiklustee joonis. Foto: Tartu linnavalitsus
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles