KÜSITLUS ⟩ Kui hull on teie arvates praegu koroona lainel olukord ja kas oleksite valmis maski kandma?

Copy
Maskikandja Tartu linnaliinibussis.
Maskikandja Tartu linnaliinibussis. Foto: Margus Ansu

Uute koroonaviirusesse nakatunute tõttu on olukord Tartu kandis muret tekitav, ent samas ei saa veel täheldada viiruse laia levikut. Mida arvasid teisipäeval linlased olukorra ohtlikkusest ja sellest, kas nad oleks vajadusel nõus avalikus ruumis, näiteks poes, teatris või kinos, maski kandma?

Elen Filatov (30)
Elen Filatov (30) Foto: Margus Ansu

Elen Filatov

Praegu ma maski ei kanna, kuid olen nõus seda kindlasti tegema. Arvestada tuleb, et viiruse levik on Tartus üsna lai. Ma arvan, et see kaitseb nii mind kui teisi. Ma üldse ei läheks praegu väga sellisesse kinnisesse ruumi, kus on palju rahvast. Oli plaanis minna spaasse, kuid ma arvan, et see jääb praegu ära, sest tundub riskantne. Ka teatris ja kinos me praegu ei käi.

Heldi Randoja
Heldi Randoja Foto: Margus Ansu

Heldi Randoja

Mul on mask kodus olemas, kindlasti peaks seda kohe kandma hakkama. Põhjendus on see, et tahan terve olla.

Andi Saarna (43)
Andi Saarna (43) Foto: Margus Ansu

Andi Saarna

Ma ei oska öelda, millal on õige aeg maski kandma hakata. Kui olukord läheb hullemaks, tuleb muidugi seda teha. Aga samas räägib üks maskide kohta üht, teine hoopis teist juttu. Ma käin vähe ringi ja ei roni kellegile külje alla ja sellest piisab. Igaüks võiks ise otsustada, millal seda kannab.

Leida Reidla
Leida Reidla Foto: Margus Ansu

Leida Reidla

Mask on mul kodus olemas ja selle kandmine on praegu väga oluline. Raatuse tänava ühiselamus oli ju pahandus, ma olen seal lähedal poes käies ettevaatlik ja käin ainult maskiga. Ka taksos peab mask kindlasti ees olema.

Tiina Viilop
Tiina Viilop Foto: Margus Ansu

Tiina Viilop

Ma ei arva, et praegu veel olukord nii hull on, et peaks hakkama maski kandma. Distantsi hoidmisest piisab. Maski kandmine on igaühe vaba soov. See viiruse asi paneb muidugi mõtlema, miks maailm selliseid korrektuure teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles