RAADIOSAADE ⟩ Kalle Muuli prokuröridele: kui olete Kajar Lemberi kiusamise lõpetanud, võiksite vaadata, kuidas Tartus koroonat levitatakse

Tartu Postimees
Copy
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Remo Tõnismäe

Reedel Kuku raadio eetris olnud arutelusaates «Muuli ja Riikoja» pöördus endine ajakirjanik ja nüüdne poliitik Kalle Muuli (Isamaa) prokuröride poole ettepanekuga kaaluda võimalusi karistada inimest või inimesi, kes on hoolimatu käitumisega Tartus ja mujal Eestis koroonaviirusega nakatumise näitajad taas tõusule pööranud.

«Mina küll pöördun praegu raadio kaudu Tartu prokuröride poole: kui te olete Kajar Lemberi (korruptsioonis ja soodustuskelmuses süüdistatud ettevõtja ja endine Tartu abilinnapea – toim.) kiusamise lõpetanud ja kõik asjad aeguda lasknud, siis äkki te vaatate ajalehes ilmunud uudiseid selle kohta, kuidas Tartus levitatakse nakkusahaigusi ja seatakse inimesi ohtu,» rääkis Muuli.

Ta tõdes, et teadaoleva info järgi ei olnud viimastel päevadel paisuma hakanud koroonapesa tekitaja mitmes avalikus asutuses ja lõbustuskohas käies teadlik, et ta on just selle viiruse kandja, ent Muuli meelest ei saa seda pidada adekvaatseks vabanduseks. «Tõsi, esimene juhtum oli ju selline, et enamikus lõbustuskohtadest käis ta läbi nii, et tal ei olnud veel diagnoositud koroonat ja perearst oli öelnud, et tegu on angiiniga. Aga no ma tahaks näha seda perearsti, kes ei oska angiini diagnoosida! /…/ Ja kas siis angiin on selline haigus, mida võib levitada?! Peab ikka eriline aju olema sellel inimesel, kes sellist süüdimatut juttu ajab! Kas siis, kui mul on gripp, võin ma minna tööle, veekeskusesse, ööklubisse ja mõelda, et mis sellest ikka juhtub? Tegelikult kehtib see (keeld levitada haigusi – toim.) ju kõikide nakkushaiguste puhul.»

Eelöelduga rõhutas Muuli veel kord, et Tartu prokurörid võiksid mõelda, kas ehk on toime pandud kuritegu. Ja kui pole, siis äkki saab trahvida koroonareeglite rikkumise eest seda inimest, kes läks teades, et tal on diagnoositud COVID-19, Narva lõbutsema.

Kajar Lemberit nimetas Muuli prokuratuuri poole pöördudes seetõttu, et kui veel aasta tagasi süüdistati endist abilinnapead 19 soodustuskelmuse episoodis, siis nüüdseks kohtusse jõudnud kaasuses on neist arutellu jäänud vaid üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles