Osa Kajar Lemberiga seotud süüdistusest aegus

Tartu Postimees
Copy
Kohtuprotsess Kajar Lemberi ja veel 17 isiku üle, keda süüdistatakse PRIA petmises algas tänavu mais. Pildil keskel Kajar Lember, paremal vandeadvokaat Robert Sarv.
Kohtuprotsess Kajar Lemberi ja veel 17 isiku üle, keda süüdistatakse PRIA petmises algas tänavu mais. Pildil keskel Kajar Lember, paremal vandeadvokaat Robert Sarv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu maakohus lõpetas määrusega aegumise tõttu Kajar Lemberi ning veel üheksa inimese ja kaheksa äriühinguga seotud kriminaalasja osaliselt.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas endisele Tartu abilinnapeale Kajar Lemberile, ehitusettevõtjale Jaago Roosmannile ja veel seitsmele inimesele ning kaheksale äriühingule süüdistused soodustuskelmuses. Lemberit süüdistatakse lisaks suures ulatuses toimingupiirangu rikkumises ja altkäemaksu võtmises ning üht inimest altkäemaksu andmises.

Mullu augustis peetud kriminaalasja eelistungil ning viimati 15. juunil toimunud kohtuistungil Tartu maakohtus esitasid kaitsjad taotlused, mis puudutavad kriminaalasja lõpetamist süüdistuse osas episoodides.

15. juunil toimunud istungil taotlesid neli kaitsjat, et aegumisest tuleneva lõpetamise küsimus lahendataks enne avakõnede pidamist ja asja sisulise arutamise alustamist. Prokurör esitas kohtule taotluse kriminaalasja osaliseks lõpetamiseks 26. juunil.

Kohus otsustas lõpetada aegumise tõttu osaliselt soodustuskelmuse episoodid, mis olid seotud Kajar Lemberi, Jaago Roosmanni, Gert Kiilaspä, Arne Lemberi ja Kalle Küti ning osaühingutega Kasenorm, Peetrimõisa Villa ja Voonakeste Vaikimine.

Ülejäänud süüdistused, sealhulgas ka Kajar Lemberit puudutavad altkäemaksu andmise ja võtmise süüdistus, jäävad kehtima.

Kuivõrd kohus lõpetas osaliselt kriminaalmenetluse, määras kohus, et prokuratuuril tuleb kohtule esitada uus süüdistusakt esimesel võimalusel, kuid hiljemalt kolme päeva jooksul kohtumääruse jõustumisest alates.

Järgmine kohtuistung kriminaalasjas toimub 31. augustil Tartu kohtumajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles