Kentsakad mulaažid hirmutavad inimesi

Tartu Postimees
Copy
Häirekeskus sai teate, et inimene on jalgrattaga vastu puud sõitnud ning surnud. Politsei selgitas, et tegu oli kellegi osavalt meisterdatud maneekeeniga.
Häirekeskus sai teate, et inimene on jalgrattaga vastu puud sõitnud ning surnud. Politsei selgitas, et tegu oli kellegi osavalt meisterdatud maneekeeniga. Foto: Lõuna prefektuur

Mõni aeg tagasi märkasid inimesed Mustvee lähistel vaatepilti, kus mees oleks justkui karu eest puu otsa roninud. Politsei sõitis sündmuskohale ja selgus, et nii karu kui inimene olid hoopis meisterdatud mulaažid.

Nüüd on politsei saanud siit ja sealt Lõuna-Eestist teateid, et selletaolisi installatsioone on teisigi. Lõuna prefektuur kirjutas sotsiaalmeedias, et kunst ise on äge, aga inimeste mure suur. «Saime eile väljakutse, et Kambjas on tee ääres põõsas pikali rattaga inimene. Möödujad kirjeldasid, et ei julge lähemale minna, kuna tundub, et abivajaja enam ei hinga ja on surnud. Patrull selgitas, et tegu oli jälle mulaažiga. Tartu-Viljandi teel on samuti sarnane topis, kus rattur oleks justkui vastu puud sõitnud,» seisis Facebooki avalduses. 

Politsei kinnitas, et kõik, kes häirekeskusesse helistasid, tegid õigesti, sest eemalt silmaga mõõtes võis vaatepilt olla õõvastav. «Küll palume projekti autoritel järele mõelda, kuidas kõrvalistele teie tekitatud stseenid mõjuda võivad. Loodame, et kui mõnes teeservas inimene nüüd pikali on, siis kõrvalised ei kaota nende mannekeenide tõttu valvsust ja abivalmidust mõeldes, et küllap jälle mõni nukk ja nõme nali.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles