KUHU JA KUI PALJU? ⟩ Rally Estonia esindaja: MM-etapi kiiruskatsed toimuvad Eesti fännidele tuttavates paikades (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Mullusega võrreldavas suuruses pealvaatajate alasid tänavusel Rally Estonial ei lubata.
Mullusega võrreldavas suuruses pealvaatajate alasid tänavusel Rally Estonial ei lubata. Foto: Rein Sainas

Tänaseks on kindel, et autoralli MM-etapp leiab Eestis aset Rally Estonia raames 4.–6. septembrini. Samuti on selge, et võistluskeskus on Tartus Eesti Rahva Muuseumis (ERM) ja selle ümbruses. Korraldaja teatel antakse võimalus rallist vahetult raja ääres osa saada ligi 20 000 inimesel. Siiski pole veel täit selgust, kui palju inimesi täpselt tohib lasta ühe või teise kiiruskatse juurde ning kus täpselt kihutama hakatakse.

Rally Estonia korraldusmeeskonna pressiesindaja Margus Kiiver ütles, et maailmameistrivõistluste etapi kiiruskatsed toimuvad Rally Estonia fännidele tuttavates paikades. Põhiliselt on katsed koondunud Otepää ja Elva ümbrusse, erandiks on vaid lühike niinimetatud linnakatse, mis sõidetakse Raadil omaaegse sõjalennuvälja territooriumil. Varasemast tuttavaks saanud Elva linnakatset ei korraldata.

Kiiver lükkas ümber teisipäeval liikvele läinud kuulujutud, mille kohaselt võivad kiiruskatsed aset leida neljas maakonnas ning osa neist jäävad esmakordselt Jõgevamaa territooriumile. «Katsed on küll varasematest Rally Estonia võistlustest erinevad, kuid nende asukohad on endiselt Lõuna-Eestis, Otepää ja Elva ümbruses,» kinnitas Kiiver.

Autoralli MM-etapi võistluskeskust hakatakse ERMi juurde püstitama juba nädal enne etapi algust. Avatseremoonia leiab aset muuseumi tagumises parklas 4. septembri õhtul ning esialgse info kohaselt sõidetakse kohe pärast seda Raadi linnakatse ehk Rally Estonia SS1.

Korraldajad ei söanda veel avalikult öelda, kuhu täpselt ja kui palju pealtvaatajaid katsetele lubatakse. «Ootame ses asjas FIA (rahvusvahelise autospordiliidu) juhiseid, mis tulevad lähinädalatel,» lisas Kiiver.

ERMist saab võistluste juhtimiskeskus, kus lisaks kohtunikele ja korraldajatele tegutsevad ajakirjanikud ning kust jõuab võistluste otsepilt ligi saja miljoni vaatajani üle kogu maailma. «Praegu pole veel selge ka see, kui palju inimesi tohime võistluskeskuse siseruumidesse korraga paigutada. Needki vastused annab meile FIA,» mainis Kiiver.

Rallipassid lastakse müüki augusti alguses. Need jagunevad 16 paketiks, iga paketti müüakse 1000. Nii loodab korraldaja tagada, et iga 1000-liikmeline grupp liigub kogu rallinädalavahetuse erineva programmi alusel omas aja- ja lokatsioonikanalis. Ralli piirkonnas ja ajal 1000-liikmelised grupid omavahel kokku ei tohiks puutuda ega ammugi mitte seguneda.

Iga rallipassiga saab jälgida viit kiiruskatset ja passi hind on 65 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles