Video ⟩ Pauluse kiriku täidab neljapäevaõhtuti orelikõla ja muu muusika

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Pauluse kirikus algab viiendat aastat orelisuve sari. Kontserdid toimuvad juuli- ja augustikuu neljapäevaõhtuti kell 19. Esineb kodu- ja välismaiseid interpreete. Avakontserdi 2. juulil annavad Tartu oma muusikud: ooperilaulja Atlan Karp, viiuldaja Joosep Reimaa ja organist Elke Unt.

Bariton Atlan Karp võitis 2019. aastal Eesti teatri aastaauhinna Jack Rance’i ja krahv Gili kehastatud lavakujude eest Giacomo Puccini ooperis «Tütarlaps kuldsest läänest» (rahvusooper Estonia) ning Ermanno Wolf-Ferrari lühiooperis «Susanna saladus» (Opera Veto). Viiuldaja Joosep Reimaa alustas muusikuteed Elleri koolis ning jätkab viiuliõpinguid Weimaris Franz Liszti muusikakõrgkoolis. Elke Unt on olnud Tartu Jaani kiriku organist, keda muusikutöö on viinud viimasel ajal rohkem põhjamaistele radadele.

Suvisel ajal saavad need kolm muusikut kodulinnas kokku ning tulevad Pauluse kirikumuusika seltsi ja Pauluse kiriku organisti Anna Humala korraldatud orelisuve sarjas neljapäeval koos esinema. Kavas on harva esitatavad Joseph Rheinbergeri «Ave Maria» ja «Meieisapalve» ning Georg Philipp Telemanni ülestõusmispühade soolokantaadid. Vokaalteoste vahel kõlavad virtuoossed Johann Sebastian Bachi oreli- ja viiuliteosed.

Pauluse orelisuve kõigi kontsertide kohta info otsimiseks on just siin parim koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles