VIDEOD ⟩ Autovaraste püüdmiseks käivitati politseioperatsioon, kahtlustatava pidas kinni teenistuskoer (5)

Lenel Karu
, reporter
Copy

Tartumaal käivitati täna öösel politseioperatsioon tabamaks hinnalist sõiduautot varastada püüdnud Leedust pärit autovargad. Ühe politseinike eest põgenenud autovarguses kahtlustatava pidas kinni eriüksuse teenistuskoer Deniro.

Täna öösel kella 4 paiku varastati Tartus Kalda teel kortermaja juures seisnud sõiduauto Range Rover. Praegu teadaolevalt lõhuti sõiduki lukk ning varguse toimepanekuks kulusid vaid mõni minut.

«Käivitasime politseioperatsiooni teades, et autovargad võivad olla relvastatud ja ohtlikud. Nii kaasasime patrullide kõrval ka politsei eriüksuse ja kiirreageerijad,» ütles Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Rain Vosman.

Ta kirjeldas, et Tartust varastatud sõidukiga võeti suund Valga poole. «Politseinikud järgnesid masinale, mis püüdis korravalvurite eest kohati ligi 200 km/h kiirusel eest ära sõita. Politsei seadis Valga maanteele üles mitu teetõket, et põgenev sõiduk sundpeatada. Samas hakkas Roveri juht rammima teda peatada püüdnud politseiautosid, mistõttu tuli politseinikel enda elu ja tervise kaitseks ning edasise ohu tõrjumiseks põgenev sõiduk jõuga teelt välja suruda,» märkis politseijuht.

Enne veel, kui Rover pidama jäi, hüppas autojuht liikuvast sõidukist välja ning püüdis põgeneda metsa. Eriüksusega kaasas olnud teenistuskoer Deniro saadeti kohe põgenejale järele ning koer pidas mehe kinni.

Sama politseioperatsiooni käigus peeti kinni ka teine autovarguses kahtlustatav mees, kes oli parasjagu Tartus ootel saateautoga. Politseinikele vastupanu ta ei osutanud, kuna kinnipidamine toimus talle ootamatult.  

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Aro Siinmaa lisas, et Tartus kinni peetud meest on alust seostada ka varasemate Eestis toime pandud autovargustega, teise mehe taust on selgitamisel. «Praegu käib tõendusmaterjali kogumine ja süstematiseerimine ning homme esitab prokuratuur kahtlustatavate vahistamistaotluse,» ütles Siinmaa.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles