Ööpäevaga laekus Tartu maakonda üks positiivne koroonatesti tulemus

Lenel Karu
, reporter
Copy
Koroonatest. Foto on illustratiivne.
Koroonatest. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 350 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi ning rahvastikuregistri andmetel lisandus üks positiivne testitulemus Tartu maakonda.

Tänase hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi seitse inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu. Tänaseks on haiglates lõpetatud 385 Covid-19 haigusjuhtumit 372 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1790 inimest. Neist 1365 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (76,3%), 425 inimese puhul (23,7%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 104 000 SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, nendest 1984 ehk 1,9 protsenti on olnud  positiivsed. ​

Terviseamet tuletab meelde, et koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks tuleb endiselt hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda ning kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles