Selgus käes: Karlova elumaja pööningu süütas siiski äike

Copy
Kuru tänava lõpus käisid päästjad ja parameedikud.
Kuru tänava lõpus käisid päästjad ja parameedikud. Foto: Sille Annuk

Tartus Kuru tupiktänava lõpus käisid 11. juuni õhtul päästjad. Süttinud oli paarismaja ühe poole katusealune. Kell 20.35 teate saanud päästjad kustutasid tulekahju kella 21.54-ks ja hoidsid ära tule leviku teise majapoole katusealusesse. Päästetööde juhi esialgsel hinnangul võis tulekahju põhjustada äike, aga ta ei välistanud ka elektrilühise tekkimist.

Põlengus sai tule- ja suitsukahjustusi katusealune, maja teine ja esimene korrus said aga veekahjustusi. Kodus olnud inimesed märkasid ühel hetkel, et majast kadus vool ja nägid õues ka suitsu. Uksest välja astudes avastasid nad, et põleb nende oma maja. Naabrid olid häirekeskusele põlengust juba teada andnud.

Põlenud katusealune Kuru tänava ühes paarismajas.
Põlenud katusealune Kuru tänava ühes paarismajas. Foto: Päästeamet

Elektrit ei olnud kella 22 paiku, kui päästjad kerisid voolikuid kokku sama tupiktänava lõpus veel vähemalt ühes majas.

Tulekahjupaigas käis kiirabiauto kogunisti kaks korda, sest esimesel käimisel tundus eakal proual kõik korras olevat, kuid pärast parameedikute lahkumist tundis ta ennast halvemini ja päästjad kutsusid kiirabiauto igaks juhuks tagasi.

Põlengule järgnenud hommikul selgitas Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo menetlusinspektor Illlar Toots, et Kuru tänava maja pööningu süütas äikeselöök. Pikne tabas kõigepealt õhuliine, mille kaudu süttis katusealune.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles