Fotod ⟩ Auto paiskus kokkupõrke järel teelt välja

Tartu Postimees
Copy

Täna kella 13.40 ajal sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Luunja vallas Lohkva külas, kus põrkasid kokku Volkswagen Passat ja Mitsubishi Galant.

Praegu teadaolevalt tuli Volkswagen aeglasemal kiirusel kõrvalteelt ning püüdis peagi teha vasakpööret, kui talle sõitis külge pikki maanteed suuremal kiirusel liikunud ja Volkswagenist möödasõitu teha proovinud Mitsubishi juht. Viimane püüdis enne avariid võimalikult vasakule keerata, mistõttu sõitis teelt välja võsasse vastu puud. Volkswageni juht väitis, et ta ei näinud maanteel sõitnud Mitsubishit, mistõttu otsustas ka manöövri kohe sooritada. 

Inimesed said ise autodest välja ning kiirabi vaatas nad kohapeal üle, keegi õnnekombel viga ei saanud ega esmaabi vajanud. 

Tartu avariipolitseinik Rando Jõemets sõnas, et kuigi selle avarii üksikasjad on veel selgitamisel, tuletab politsei meelde, et mistahes manöövrit planeerides tuleb aegsasti suunatuli sisse lülitada, sest ainult nii saavad teised liiklejaid aimu teie kavatsustest ning tekib võimalus ohuolukordi ära hoida. «Samuti tuleks enne manöövrit veenduda, et tagant keegi ei lähene ja on märganud teie soovi pööret teha,» ütles ta. Möödasõitu planeerides peab jällegi hoolsalt jälgima, kuidas ees liikuv sõiduk käitub. «Kui ees liikuv masin hoiab telgjoone lähistele ning hakkab aeglustama, võivad suunatule sisse lülitamise ja pöörde alustamiseni jääda vaid loetud sekundid, mis ei ole piisav ajavaru ohutu möödasõidu sooritamiseks,» märkis avariipolitseinik. 

Avarii täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles